Gündem Korkudan yalnız yürüyemiyoruz

Korkudan yalnız yürüyemiyoruz

21.02.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Özgecan cinayetinden sonra bölgede üniversite öğrencileri korkudan sokağa çıkamaz oldu. Akşamları kız öğrencileri bulunduğu yerlerden babaları alıyor, yalnız olanlar telefonda babalarıyla konuşur gibi yapıyor

Korkudan yalnız yürüyemiyoruz



Mersin’de 20 yaşındaki üniversitesi öğrencisi Özgecan Aslan’ın vahşice katledilmesi, bölgede yaşayan gençler üzerinde ciddi travmatik etki yarattı. Kız öğrenciler, artık yalnız başlarına yolculuktan, hava karardığında yalnız yürümekten çekindiklerini anlatıyor. Mersin Toros Üniversitesi Psikoloji Bölümü öğrencileri yaşadıklarını Milliyet’e anlattı:
Rabia Aydoğan: Akşam tek başıma yolda yürürken, tedirgin oluyorum. Özgecan’ın başına gelen benim de başıma gelebilirdi. Annem beni eskisi kadar rahat dışarı göndermiyor. Akşam 8’den, 9’dan sonra mümkünse evde oluyorum. Hava kararınca babamı arayarak ‘gel beni buradan al’ diyorum.
Rojin Yazar: Bu yaşanan hepimizde travmaya neden oldu. Özellikle geç saatlerde dolmuşa, otobüse binince korkuyoruz. Minibüsteyken sürekli oda arkadaşıma telefondan ‘bindim’, ‘indim’, ‘şuradayım’, ‘5 dakikaya oradayım’ diye mesaj atıyorum. Artık dolmuş şoförlerine, otobüs şoförlerine ya da yolda yürürken arkamda, önümde yürüyen insanlara çok daha fazla dikkat ediyorum. Bu durum paranoyaklaştırıyor, ama temkinli olma ihtiyacı hissediyoruz.
Şehriban Bulut: Tek başıma seyahat ederdim; tek başıma yürümeyi çok severim, sinemaya gitmeyi de... Artık korkuyorum. Bazen yolda öyle insanlar çıkıyor ki, telefonla konuşmadığım halde sanki babamla konuşuyormuş gibi yapıp, ‘Baba köşe başında mısın?’ dediğim zamanlar oluyor. Bu korkuyla yaşamak çok zor.
Atıl Güven: Karanlıkta yürürken önümde bir kadın varsa, utanıyorum erkekliğimden, korkmasın diye yolumu değiştiriyorum. Artık bu duruma geldik, yolda yürüyemez olduk.
Yunus Şenyılmaz: Böyle bir olayın açıklaması olamaz. İnsanlık nereye gidiyor bunu sorgulamamız lazım. Ben erkek olduğum halde, şu anda akşam dışarı çıktığım zaman ailem benim için endişeleniyor. Sürekli arıyorlar, ‘nerdesin?’ diye.

Haberin Devamı

Taziye evine ziyaret

Vahşice katledilen Özgecan Aslan’ın ailesine Türkiye’nin dört bir yanından taziye ziyaretleri devam ediyor. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de dün Özgecan Aslan’ın evine giderek, ailesine başsağlığı diledi. Baba Mehmet Aslan’la bir araya gelen Başkan Hüseyin Sözlü, “Özgecan, toplumsal vicdanın sesi oldu. İnşallah benzer olayların yaşanmaması için bu acı olay bir vesile olur” dedi.
DHA