Gündem Korkunç planlar ortaya çıktı

Korkunç planlar ortaya çıktı

04.11.2015 - 14:41 | Son Güncellenme:

Diyarbakır'da IŞİD militanlarına yönelik düzenlenen operasyonda çıkan çatışmada ölü ele geçirilen 7 IŞİD militanın kentte kanlı eylem hazırlığında oldukları ortaya çıktı. Çatışma sonrası hücre evlerinde arama yapan polis, Diyarbakır’daki 3 siyasi partinin il ve ilçe başkanlıklarının krokisini buldu. Gaziantep'te geçen hafta polisin 'dur' ihtarına uymayarak kaçan ve bombalı saldırı eylemi gerçekleştirmek istedikleri belirlenen IŞİD üyesi teröristlerin İstanbul'da siyasi bir partinin il başkanlığına canlı bomba saldırısı yapmayı planladığı ortaya çıktı.

Korkunç planlar ortaya çıktı

Diyarbakır’da 26 Ekim günü terörle mücadele ekiplerinin belirlediği 17 adreste IŞİD’e yönelik operasyon düzenlendi. Merkez Kayapınar İlçesi Huzurevleri semti, 47 ve 53’üncü Sokak’ta bulunan IŞİD’in hücre evlerine baskın düzenleyen polise, canlı bomba ve tuzaklanmış bombalar ile karşılık verildi. Saldırıda 2 polis şehit olurken, 7 terörist öldürüldü, çıkan çatışma ise yaklaşık 8 saat sürdü. Çatışmanın ardından polisin kentte yaptığı operasyonlar devam ederken, baskın yapılan adreslerde yapılan aramaların detayları ortaya çıkmaya başladı.

Haberin Devamı

Hücre evlerinin etrafını bubi tuzaklarıyla döşeyen IŞİD militanları, çatışma sırasında önceden hazırladıkları bubi tuzaklarını tek tek infilak ettirdi. Polise teslim olmayarak duvarlara döşedikleri bombaları da patlatan teröristler, ağır silahlarla çatışmaya devam etti. Çatışmanın sona erdiği saat 10.30 sıralarında evde son olarak canlı kalan terörist, elindeki 2 ağır silahla evden ateş ederek çıktığı, bu sırada etkisiz hale getirildiği öğrenildi.

Çatışmanın sona ermesiyle birlikte eve giren polis, yaklaşık 4 saat süren arama yaptı. Aramalarda hücre evlerinde ağır silahların yanı sıra canlı bomba ve bombalı saldırıda kullanılmak üzere hazırlanan çok sayıda mühimmat buldu.

KADIN NÖBETÇİLER KULLANMIŞLAR

Haberin Devamı

47’nci sokakta bulunan IŞİD hücre evinde yaşadıkları, yaklaşık 50 metre uzaklıktaki 53’üncü sokaktaki evde ise planlama ve bomba imalatı yaptıkları belirlendi. Dikkat çekmemek için evlerde bazen kadın nöbetçi kullandıkları öğrenilen IŞİD militanlarının kanlı eylem hazırlığında oldukları ortaya çıktı. Polis, hücre evlerinde yaptıkları aramalarda değişik adreslerin yeraldığı krokiler buldu. Bulunan krokilerde üç partinin Diyarbakır il ve ilçe teşkilatlarının yer aldığı belirlendi. Militanların krokilerde bulunan parti binalarına kanlı eylem hazırlığında oldukları ortaya çıkarken, Diyarbakır’da IŞİD’e yönelik operasyonlar sürüyor.

GAZİANTEP'TE YENİ PLANLAR BULUNDU

Gaziantep'te ise geçen cumartesi günü Mücahitler Mahallesi’nde polisin ’Dur’ ihtarında bulunmasına rağmen sürücüsü Y.C.’nin durmayıp kaçtığı 21 FN 027 plakalı otomobilden polise el bombası atılmış ancak patlamamıştı. Polisler, kısa süreli kovalamacanın ardından durdurdukları otomobilin sürücüsü Y.C. ve yanında bulunan A.D.’yi gözaltına aldı. Ekipler, otomobilde yaptıkları aramada 1 intihar yeleği, tabanca ve 2 el bombası ele geçirdi.

7 ADRESE EŞ ZAMANLI OPERASYON YAPILDI

Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulanan şüphelilerin ifadeleri doğrultusunda soruşturmayı genişleten Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, kentteki 7 farklı adrese eş zamanlı operasyon yaptı. Yapılan operasyonlarda IŞİD ile bağlantılı ve kimlikleri açıklanmayan 7 şüpheli daha gözaltına alındı. Operasyon yapılan adreslerdeki aramalarda ise 8 gram 750 miligram patlayıcı madde, 4 el bombası, 1 bomba düzeneği, 4 tabanca, 2 av tüfeği, 135 fişek, 3 otomobil, araç 10 bin 15 Türk Lirası, 9 bin 755 dolar, 1 bilgisayar, 2 harddisk, 3 USB, 19 sim kart ve 9 cep telefonu ele geçirildi. Polis, ayrıca aramalar sırasında Cumhuriyet Gazetesi’nin Ankara merkez binasına ait adres ile İstanbul’un Şişli İlçesi’ndeki temsilciliğine ait olduğu değerlendirilen çeşitli notlar da ele geçirdi.

Haberin Devamı

İSTANBUL’DAKİ BİR PARTİYE CANLI BOMBALI SALDIRI YAPILACAKMIŞ

Polis, örgüt üyelerinin, Suriye’deki üst düzey örgüt yöneticilerinden aldıkları talimatla İstanbul’daki bir siyasi partinin il başkanlığına canlı bombalı intihar saldırısı düzenleneceğini belirledi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 9 şüpheli sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine konulurken, Gaziantep Valiliği, soruşturmayla ilgili basın açıklaması yaptı. Terör örgütü IŞİD mensuplarının Gaziantep’ten temin ettikleri otomobille İstanbul’daki bir siyasi partinin il başkanlığına canlı bombalı intihar saldırı yapılacağının duyurulduğu açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Haberin Devamı

GAZETEYE DE SALDIRACAKLARDI

"Yakalanan şahıslar yere düşen el bombası ve araçta bulunabilecek başka bir patlayıcı riskine karşı araçtan uzaklaştırılarak, olay yerinde bomba uzmanı ve olay yeri inceleme ekiplerince gerekli çalışmalar yapılmıştır. Şahısların örgütsel irtibatlarının tespitine yönelik olay yeri ve 7 adreste yapılan operasyonel çalışmalar neticesinde, DAEŞ terör örgütü mensuplarının Suriye’de bulunan üst düzey örgüt mensuplarından aldıkları talimat sonucu; ilimizden temin ettikleri araçlarla İstanbul ilinde bir parti il başkanlığı binasına canlı bomba ve silahlı saldırı eylemleri gerçekleştirmek üzere İstanbul iline gidecekleri, aramalar neticesinde ulusal yayın yapan bir gazetenin Ankara merkez binasına ait adres ile aynı gazetenin Şişli/İstanbul temsilciliğine ait olduğu değerlendirilen notun olduğu tespit edilmiştir. Örgüt mensupları eylemde kullanacakları araçlar, el bombaları, patlayıcı madde ve silahlarla birlikte yakalanmış, Milletvekili Genel Seçimleri öncesinde korku ve kaos ortamı yaratmaya yönelik kanlı eylemleri engellenmiştir. Örgüt mensuplarının ilişki ve irtibatlarının tespiti ve deşifre edilmesine yönelik çalışmalar devam etmektedir."

Yazarlar