Populer Bilim Korkunç şekilde öldürülmüş Romalı askerlere ait kalıntılar keşfedildi

Korkunç şekilde öldürülmüş Romalı askerlere ait kalıntılar keşfedildi

20.06.2018 - 15:00 | Son Güncellenme:

Arkeologlar İngiltere'deki yeni bir otoyolun inşası sırasında 6.000 yıllık tarihe rastladılar. Bunlar arasında Roma askeri kampının kalıntıları da var. Askerlere ait iskeletler, acı dolu ölümleri gözler önüne serdi.

Korkunç şekilde öldürülmüş Romalı askerlere ait kalıntılar keşfedildi

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

İngiltere'de bir otoyol kazısı çalışmaları sırasında, antik Roma İmparatorluğu’na ait geçici bir askeri kampın kalıntıları bulundu. En tuhafı da iki iskeletin keşfedildiği poziyon. The Guardian’a göre askerin bacakları canlı canlı vücutlarından ayrılmıştı. T pozisyonunda yerleştirilen askerler, bu şekilde yerde uzanırlarken bacaklarının kesildiği anlaşıyordu. Ayrıca her ikisinin de kafatasları, son derece ciddi darbelerle paramparça edilmişti.

Korkunç şekilde öldürülmüş Romalı askerlere ait kalıntılar keşfedildi

İkilinin, Roma Britanya'sı zamanında, MÖ 410 ila 43 yılları arasında ya da 5. ila 6. yüzyıllar arasında bölgedeki Anglo-Sakson döneminden kaldığı düşünülüyor. Çömlek ve mücevher de dahil olmak üzere, iskeletlerinde etrafında bulunanların onlara ait olduğu düşünülüyor.

Haberin Devamı

Analizler bitene kadar, bu çiftin bu kadar talihsiz bir duruma niçin getirildiğindne kimse emin değil. Fakat arkeologlar birkaç teoriye sahip. Batıl korkudan dolayı bacakları kesmiş olabilir. O dönemde ölmeyen cesetlerin mezardan tekrardan çıkacağı ve teröre neden olabileceğini düşünülüyordu. Alternatif olarak, korkuyu yaratmak ve başkalarının da aynısını yapmamaları için uyarmak amacıyla tasarlanmış acımasız bir cezanın parçası olarak işkence görmüş olabilirler.

Korkunç şekilde öldürülmüş Romalı askerlere ait kalıntılar keşfedildi

Bir arkeolog olan Jonathan House, "Birisi gerçekten bu adamlardan hoşlanmadı" dedi.

Arkeolojik kazı, İngiltere'de Cambridge ve Huntingdon arasındaki A14 yolunun yeniden inşasının bir parçası olarak gerçekleşti. Arkeolojik çalışma yavaş yavaş sona yaklaşıyor, ancak son birkaç yıldır, 19. yüzyıldan kalma mezar taşlarından çömleklere kadar inanılmaz sayıda tarihi eser bulundu.