Siyaset Korkut Özal uğurlandı

Korkut Özal uğurlandı

05.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Solunum ve dolaşım yetmezliği nedeniyle önceki gün hayatını kaybeden 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın kardeşi eski  bakanlardan Korkut Özal, dün Fatih Camii’nde devlet erkânını bir araya getiren törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Korkut Özal uğurlandı

Aktif siyasete 1973’te adım atan Özal için öğle vakti düzenlenen törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, aynı araçla geldi. Avluda taziyeleri Korkut Özal’ın yeğeni Ahmet Özal’ın da aralarında bulunduğu aile fertleri kabul ederken, eski ve yeni çok sayıda siyasetçi de avludaydı. Törene, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım’la birlikte 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, eski Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan’ın yanı sıra çok sayıda vatandaş da katıldı.

Tabutu birlikte omuzladılar

Özal’ın tabutu Türk bayrağıyla sarılırken, cenaze namazını İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran kıldırdı. Namazın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım ve 11. Cumhurbaşkanı Gül, Özal’ın tabutuna birlikte omuz verdi. Geçmişte Tarım Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı görevlerini yürüten Özal’ın cenazesi, Yeni Topkapı Mezarlığı’ndaki aile kabristanına defnedildi.

Korkut Özal uğurlandı


İstanbul’da yaşamını yitiren eski bakanlardan Korkut Özal, dün devlet erkânının katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı. Dağhan Kozanoğlu Milliyet