Gündem Korseler sanat olarak akılda kalacak

Korseler sanat olarak akılda kalacak

16.07.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Son dönemde Beyoğlu’nun simge mekanları bir bir kapanırken geçtiğimiz günlerde de Kelebek Korse’nin kira sözleşmesinin dolmasıyla kapanmak zorunda kaldığı haberleri de ses getirdi. Bu simge mekanlar arasında Kelebek Korse Mağazası sanat eseri olarak da belleklerde kalacak.

Korseler sanat olarak akılda kalacak


2012’de sergilenen Reysi Kamhi’nin ‘Kelebek Korse Mağazası’ adlı eseri kapanan dükkanın vitrinini gösteren bir eserdi. Sanatçı İstanbul’dan bir dizi simge mağaza ya da dükkanı anlatan eserler serisinde Kelebek Korse’ye de yer vermiş seri hakkındaki bir yazısında, “Atölyemi Galata’ya taşıdığımdan beri İstiklal - Galata hattı çok sık kullandığım bir yol oldu. Ve bu yolun üstünde, aslında senelerden beri aşina olduğumuz dükkanlar ve bu dükkanları hayatta tutan insanlar yer almakta” diye belirtmişti.
Beyoğlu mekanlarının sanat eserleriyle ilişkileri çok sayıda ancak birkaç örnek vermek gerekirse; 2008’de Derya Demir ve Leyla Gediz’in küratörlüğünü üstlendiği ‘The Bitch Is Sleeping / Uyuyan ID’ sergisinde Beyoğlu’nun simge mekanlarında sanat eserleri sergilenmişti. Bu kapsamda İlhan Sayın’ın bir eseri ‘Kelebek Korse’de, Ali Kazma’nın bir eseri de Robinson Crusoe’de gösterilmişti. Beyoğlu’nun değişimine tanıklık eden bir başka eser ise, Ayşe Erkmen’in ARTER’deki ‘Starter’ sergisinde yer verdiği 2010 tarihli, ‘J, K & H’ adlı eser.