Gündem Koruyamadılar!

Koruyamadılar!

04.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

ABD’de öldürülen Bayan Buz Hokeyi Milli Takım oyuncusu Dilara Özen’in katil zanlısı eski erkek arkadaşı hakkında, Özen’e fiziksel saldırıda bulunduğu için tutuklama kararının bulunduğu ortaya çıktı

Koruyamadılar

ABD’nin Pennsylvania kentinde yaşayan Bayan Buz Hokeyi Milli Takımı oyuncusu Dilara Özen’i öldürdüğü düşünülen eski erkek arkadaşının daha önce genç kadına şiddet gösterdiği gerekçesi ile gözaltına alındığı ortaya çıktı. Bucks County bölgesinde yaşayan 25 yaşındaki Dilara’nın cesedi annesi tarafından evinin küvetinde bulunmuştu. Pazartesi sabahı 10.00’da eve gelen annesi cesedi bulduktan sonra hemen 911’i arayarak polis çağırdı. Polis, cinayetle ilgili olarak Dilara’nın 29 yaşındaki eski sevgilisi Andrew Messner’ı gözaltına aldı.

Haberin Devamı


Meydana gelen korkunç cinayet sonrası ortaya çıkan detaylar ise hayrete düşürdü. Messner’ın bu yılın başında da Özen’e fiziksel saldırıda bulunduğu için gözaltına alındığı ortaya çıktı. Olaydan sonra ifade vermek için mahkemeye gitmeyen Weesner hakkında mayıs ayında tutuklama kararı çıkarıldığı belirtildi. Daha önceden darp sabıkası olan Messner, cinayetin baş şüphelisi olduğu için mahkemede yargılanmak üzere kefaletsiz olarak Bucks County hapishanesinde tutuluyor.


‘Hayat doluydu’

Özen’in komşuları genç kızı ‘hayat dolu bir insan’ olarak tanımlarken, komşularından Betty Mitchell, “Dilara çok sessizdi. Evde varlığı da yokluğu da hissedilmezdi. Keşke yardım edebilseydik. Bu çok korkunç!” sözleriyle tepkisini dile getirdi. Polis sorgusu sırasında konuşan Özen’in komşusu Jamie Barr ise, “Cuma günü akşam 22.30 sularında daireden çığlıklar ve bağrışma sesleri geliyordu. Daha sonra ise hızlıca kalkarak patinaj çeken bir otomobilin sesini duydum” dedi.

Haberin Devamı


Erzurum’da yarışmıştı
Erkek arkadaşı tarafından katledilen Dilara Elyyse Özen, 2011 yılında Erzurum’da düzenlenen Üniversiteler arası müsabakalarda Bayan Buz Hokeyi Milli Takımı formasını giymişti. En son İzmir Buz Hokeyi takımında da forma giyen Dilara, ABD’nin ‘Bristol Senators’ ve ‘The Little Flyers’ takımlarında buz hokeyi oynuyordu. Oldukça atletik bir yapıya sahip olan Dilara, sporun dışında okulda da başarılı bir eğitim hayatına sahipti.