Gündem Koruyucu ailede tecavüz skandalı

Koruyucu ailede tecavüz skandalı

25.07.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sivas’ta dört yıl önce koruyucu ailesi olduğu C.C.’yi 11 yaşındayken hamile bırakan 46 yaşındaki H.S.’nin bebeği de aldırdığı ortaya çıktı. Suçlamaları kabul etmeyen H.S. tutuklandı

Koruyucu ailede tecavüz skandalı

Sivas’ta yaşayan 46 yaşındaki H.S. ve S.S. çifti, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü bünyesindeki yurtlardan 2004 yılında 6 yaşındaki U.A, 2008 yılında 9 yaşındaki C.C. ve 2010 yılında ise 8 yaşındaki S.Ş. adlı çocuklara koruyucu aile oldu. Görme sorunu nedeniyle memurluktan malulen emekli olduğu öğrenilen H.S., iddiaya göre korumak için aldığı çocuklardan C.C.’yle 2010 yılında cinsel ilişkiye girdi.

Sekiz haftalık bebeği aldırdı
Bu ilişki sonrası hamile kalan C.C., özel bir tıp merkezine götürülerek 8 haftalık olan bebeği, doktor H.V.G. tarafından kürtajla alındı. Bebeği aldıran kız çocuğu ailenin yanında kalmaya devam etti. Skandal olay, H.S’nin gece yatağına gelen C.C’yi eşi sanarak cinsel ilişkiye girmesiyle ortaya çıktı. Bunun üzerine C.C. koruyucu annesi S.S.’ye eşiyle çok uzun zamandan beri ilişki yaşadıklarını söyleyerek evden kaçtı. Malatya’daki öz annesi R.C.’nin yanına giderek başına gelenleri anlattı.

Haberin Devamı

Koruyucu aile paniğe kapıldı
Anne R.C.’nin koruyucu aileden şikâyetçi olacağını söylemesi üzerine, endişeye kapılan H.S.ve S.S. çifti geçen 14 Temmuz’da Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne başvurarak birim görevlilerine yaşananları anlattı. Bunun üzerine ailenin yanında bulunan biri erkek 3 çocuğun alınarak kurumun yurtlarına yerleştirilmesi; H.S. ve S.S. çiftinin koruyucu aile statülerinin sonlandırılmasına karar verildi. Ayrıca H.S. ve S.S. çiftinin kendi öz çocukları olan 7 yaşındaki E.S.’nin de aileden alınması yönünde soruşturma başlatılması istendi.

Kürtaj için vasi izni alındı
Savcılığa verdiği ifadede suçlamaları kabul etmeyen H.S., geçen hafta tutuklandı. Gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan kadın doğum uzmanı doktor H.V.G. ise şunları söyledi:
“Yanıma gelip, kızın okulda yaşadığı bir ilişki nedeniyle hamile kaldığını söyleyip bebeğin alınmasını istediler. Yasal olarak 18 yaşından küçüklere kürtaj için vasi izni gerekiyor. Koruyucu ailenin de bu statüde olması nedeniyle kürtajı yaptım. Bebeğin kimden olduğunu bilmiyorum.”

Haberin Devamı

Aylık bakım ücreti: 1950 TL

Koruyucu Aile Yönetmeliği gereği H.S. ve S.S. çiftinin yanlarına aldığı 3 çocuğun her biri için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nden 650 lira olmak üzere toplamda 1950 lira aylık bakım ücreti aldığı öğrenildi.