Gaziantep Kosan Vakfı Başkanı Seyyid Şeyh Uçar'dan Mekke'nin Fethine Davet

Kosan Vakfı Başkanı Seyyid Şeyh Uçar'dan Mekke'nin Fethine Davet

29.12.2016 - 11:25 | Son Güncellenme:

.

Kosan Vakfı Başkanı Seyyid Şeyh Uçardan Mekkenin Fethine Davet

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde faaliyet gösteren ve Araban ilçesinde de şubesi bulunan Kosan Sosyal Dayanışma ve Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Seyyid Şeyh Muhammed Uçar, 31 Aralık 2016 Cumartesi akşamı Mekke’nin Fethi için düzenlediği programa Arabanlıları davet etti.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Kosan Sosyal Dayanışma Ve Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Seyyid Şeyh Muhammed Uçar,’’Yılbaşı kutlamalarının, alkol mübtelası haline getirilen bir nesil ve bu gecenin yılbaşı çekilişi gibi değişik organizasyonlarla şans oyunlarıyla gibi toplumda telafisi mümkün olmayan bir yozlaşmaya yol açtığını görüyorum. Halbuki gerçek olan 31 Aralık Mekke’nin Fethi, Gönüllerin Fethi, Merhamet ve Adaletin Zirvesidir. Peygamberimiz (S.A.V) kim muharip olmayarak Kabe’ye sığınırsa güvendedir, kim Ebu Süfyan’ın evine sığınırsa güvendedir, kim evine kapanırsa güvendedir. Bu gün savaş ve intikam değil merhamet günüdür. Bugün Allah’ın kan dökmeyi haram kıldığı gündür. Bugün Allah’ın Kureyş’i zelil edeceği değil, İslam’la şereflendireceği gündür buyuruyordu’’ dedi.
Uçar,’’Bugün dünyada yaklaşık 8 milyara yakın insanın yaşadığı bu gezegende yaklaşık her 6 saniyede bir çocuğun açlıktan öldüğü, her 4 saniyede 1 insanın mülteci pozisyonuna düştüğü, her gece yaklaşık 925 milyon insanın aç yattığı, yaklaşık 2 milyar insanın yoksulluk sınırının altında hayatta kalma mücadelesi verdiğini biliyoruz. Öte yandan bu yaşananlardan hiç rahatsızlık duymayan emperyalist güçler kendi ülkelerinde ve sömürdükleri birçok ülkede insanları farklı şekilde uyutup, uyuşturarak bu gerçekleri örtbas ediyorlar. Bu vesileyle Müslümanların, Hıristiyanların yılbaşısını değil, Mekke’nin fethini tercih ederek safını belli edeceğine inanıyor ve 31 Aralık 2016 Cumartesi akşamı Mekke’nin Fethini zikir, sohbet, mevlid-i şerif ve ilahiler ile Suruç ilçesi Kosan Dergahında yad edilecektir bölgedeki ve Arabanlı can dostlarımız ve ihvanları davet ediyor. Mekke’nin Fethinin 1386 yılının tüm İslam alemine hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum" diye konuştu.