Ege KOSBİ’de tapu mutluluğu

KOSBİ’de tapu mutluluğu

18.02.2018 - 06:16 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin en büyük OSB’leri arasında yer alan İzmir Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’nde (KOSBİ), yürütülen parselasyon çalışmaları kapsamında ikinci etabın tapuları da sahiplerine törenle teslim edildi.

KOSBİ’de tapu mutluluğu

Tapu dağıtım töreninde konuşan KOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk, uzun zamandır fazlasıyla çaba gösterilen bir sürecin sonuna geldiklerini belirtti, “1300 hektar alan içinde yapılan imar planımız, 2015 Temmuz ayında onaylanmıştı. Üç etap halinde parselasyon yapma kararı almış ve hemen çalışmaya başlamıştık. 21 Eylül 2017’de birinci etabın tapularını dağıttık. Şimdi ikinci etabın tapularını dağıtıyoruz” dedi.

150 milyon liralık yatırım

İkinci etapta iki askı süreci yaşandığını ve gelen talepler doğrultusunda mevzuatın müsaade ettiği ölçüde tapu sahipleri lehine düzenlemeler yaptıklarını kaydeden Porsuk, “İkinci etap parselasyon çalışmalarının tamamlanması ve tapuların sahiplerine dağıtılmasıyla bizler de altyapı çalışmalarına başladık. Bundan sonra yatırım üretim ve istihdam zamanıdır. Önümüzde Yiğitler Barajı hariç 150 milyon liralık yatırım söz konusu. Ülkemizin 2023 500 milyar dolar ihracat hedefine ulaşmada, bölgemizin yapacağı katkının üst seviyeye çıkacağına inancım tam” diye konuştu.

Haberin Devamı

Üçüncü etap

KOSBİ Bölge Müdürü Cüneyt Öztürk ide 3. etap parselasyon çalışmalarının da devam ettiğini söyledi, “Birinci etapta 250 sanayi, 12 hizmet ve destek alanı olmak üzere 262 parsel oluştu. İkinci etapta 491 parsel uygulamaya girdi. 58 imar adası, 365 adet sanayi, 8 adet hizmet destek alanı, 24 adet sosyal tesis ve teknik alt yapı alanı oluşturuldu” ifadelerini kullandı.