Cadde Kösem Sultan sarayına gitti

Kösem Sultan sarayına gitti

17.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

‘Muhteşem Yüzyıl Kösem’de Beren Saat’in yerine geçen Nurgül Yeşilçay, bir sanat tarihçisi eşliğinde Topkapı Sarayı’nı gezdi. Oyuncu, “Zarafet, incelik ve ihtişam karşısında tarihimizin önünde saygıyla eğildik” dedi

Kösem Sultan sarayına gitti

Yeni sezonda 4’üncü Murad dönemini anlatacak olan ‘Muhteşem Yüzyıl Kösem’de oyuncular tarih dersleri almaya başladı. Beren Saat’in yerine Kösem Sultan karakteriyle diziye dahil olan Yeşilçay, oğlu Sultan Murad rolündeki Metin Akdülger’le Topkapı Sarayı’nı ziyaret etti.

Haberin Devamı

İkiliye, dizinin tarih danışmanlarından Deniz Esemenli eşlik etti. Gün boyu sarayı gezen oyuncular mola verdikleri sırada ise Esemenli’den dönem hakkında bilgiler aldı. Dizi başlayana kadar iki oyuncu kitaplar ve döneme ait belgesellerle role hazırlanacak.

Instagram’dan Akdülger’le çektiği selfie’yi paylaşan Yeşilçay, “Usta sanat tarihçisi Deniz Esemenli’nin sunumuyla Topkapı Sarayı’nı gezdik. Zarafet, incelik ve ihtişam karşısında büyük tarihimizin önünde saygıyla eğildik. Ne mutlu bize ki zengin tarihimiz var” diye yazdı.