Gündem KOSGEB başvuruları sona erdi!

KOSGEB başvuruları sona erdi!

21.12.2016 - 08:35 | Son Güncellenme:

KOSGEB başvuruları sona erdi. Toplam 36 ay geri ödemeli 50 bin TL faizsiz kredi 15 bin esnafa verilecek. Başvuru yapabilmek için KOSGEB veri tabanına kayıtlı olmak gerekiyordu. KOSGEB başvurusu "sifirfaiz.kosgeb.gov.tr" internet sitesinden yapıldı.

KOSGEB başvuruları sona erdi

Oldukça ilgi gösterilen 50 bin TL faizsiz kredi için başvurusu yapabilmek için KOSGEB veri tabanına kayıtlı olmak gerekiyordu. KOSGEB başvurusu yapmak isteyen adaylar dün gece saat 23:59'a kadar sifirfaiz.kosgeb.gov.tr adlı resmi internet sitesi üzerinden başvuru yaptılar.

Haberin Devamı

KOSGEB Başvuru Şartları Nasılsı?

KOSGEB tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren “Sıfır Faizli Kredi Destek” programının açıklandığı güne kadar KOSGEB veri tabanında kayıtlı olarak yer alan firma sayısının 56 bin 810 olduğu ve Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler olarak da bilinen KOBİ bilgi beyannamesi güncelleyen firma sayısının da 147 bin 710 idi. 10 Aralık tarihinden bugüne kadar ise veritabanına eklenen firmaların sayısı 105 bin 463 ve küçük ve orta büyüklükteki işletmeler bilgi beyannamesini güncelleyen firması sayısının da 178 bin 629 olduğu açıklandı.

Türkiye Esnaf Ve sanatkarları Konfederasyonu açılımına sahip olan TESK’in başkanı Bendevi Panadöken, Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı olan KOSGEB’in 50 bin liralık “Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği” programı için geç kalınmaması uyarısında bulunduğu da not edildi.

Palandöken tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre Başbakan Binalı Yıldırım’ın Ekonomik Koordinasyon Kurulu olan EKK toplantısından sonra KOBİ’ler için ilk yılı ödemesiz olmak üzere üç yıl vadeli olarak elli bin liraya kadar faizsiz kredi sağlanacağının müjdesini verdi.

KOSGEB’ten Yararlanmak İsteyenler

KOSGEB tarafından bir fırsat olarak sunulan faizsiz kredi başvurularını gerçekleştirmek ve bu fırsattan yararlanmak isteyen küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin ilk olarak KOSGEB veri tabanında kayıtlı olması gerekiyor. Veri tabanına kaydını gerçekleştiren ya da hali hazırda veri tabanında yer alan kişilerin bilgilerini de güncellemesi gerekiyor. Ayrıca Palandöken tarafından 19 Aralık Pazartesi günü yapılan açıklamayı da bir anekdot olarak yazımıza ekleyelim.

"KOSGEB'in 'Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği' için bugün başlayan başvurular 21 Aralık Çarşamba günü saat 24.00’te sona erecektir. 50 bin liralık kredi için geç kalmayın. KOSGEB veri? tabanına kayıt yaptırmayı unutmayın. Üyelerimizin verilen krediden yararlanması için birlik ve federasyonlarımıza genelge ile duyuruda bulunduk."