Tekirdağ Kosgeb Girişimcilik Ve Kobi Eğitimleri Devam Ediyor

Kosgeb Girişimcilik Ve Kobi Eğitimleri Devam Ediyor

17.02.2018 - 09:54 | Son Güncellenme:

.

Kosgeb Girişimcilik Ve Kobi Eğitimleri Devam Ediyor

TEKİRDAĞ (AA) - Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Tekirdağ'da KOBİ ve girişimci eğitimlerine devam ediyor.

Haberin Devamı

KOSGEB Tekirdağ Müdür Vekili Esin Sayın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması için çeşitli kurum ve kuruluşlarla beraber, eğitimler düzenlediklerini söyledi.

Geçen yıl bin 973 kişinin, 85 eğitime katılarak sertifika sahibi olduğunu ifade eden Sayın, "Bunların yüzde 54'ü kadınlardan oluşuyor. Bu eğitimlerimiz bu yıl içerisinde de devam edecek. Girişimcilik eğitimlerinin yanı sıra bu sene müdürlüğümüzde farklı olarak Avrupa İşletmeler Ağı (AİA) kapsamında, çeşitli eğitimler organize etmeye başladık." dedi.

Sayın, 2018 yılındaki eğitimlerle hedeflerinin ihracatın, inovasyonun ve proje kültürünün, işletmelerde gelişmesini sağlamak olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Bu kapsamda çalışmalarda bulunacağız. Her hafta çarşamba ve perşembe günleri nisan ayının 15'ine kadar sertifikalı eğitimlerimiz devam edecek. KOBİ'lerimiz ve girişimcilerimiz, bu eğitimlere katılabilir. Hedef kitlemiz ihracat yapmak isteyen ya da ihracatta sıkıntı yaşayan KOBİ'ler ve girişimcilerdir. Bu hafta eğitimlerimiz başladı ve 30'ün üzerinde katılımcı var. Konusunda uzman Caner Sevimli tarafından dış ticarette gümrük işlemleri ile ilgili eğitim verilecek bu hafta."