Ankara Kosova Keçiören'e Konuk Oldu

Kosova Keçiören'e Konuk Oldu

10.06.2017 - 09:52 | Son Güncellenme:

.

Kosova Keçiörene Konuk Oldu

Keçiören Belediyesi’nin düzenlediği 8. Uluslararası Ramazan Etkinliklerinin 14. gününde sahnede Balkanların en genç cumhuriyeti Kosova rüzgarı esti.
Kalaba Kent Meydanı’nda Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’ın ev sahipliğinde gerçekleşen gecede Kosova ve Bolu Kültür Evlerinin de açılışı gerçekleştirildi.
Programda bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Ramazan’ın bereketi, mağfireti, rahmetinin tüm İslam coğrafyasının üzerinde olması temenni ettiğini ifade ederek, “Müslüman aydın ve yazar değerli İsmail Gaspıralı’nın dilde, işte, fikirde birlik şiarını Keçiören Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Ak gerçekleştiriyor, kendisini kutluyorum. Başkan Ak, sadece yol ve yatırım yapmıyor, kültürel bir görevi de yerine getiriyor. Keçiörenliler Başkanınızın kıymetini bilin, onu sandıktan soyadı gibi Ak çıkarın. Medeniyet coğrafyamızdaki kardeşlerimize yeni roller biçmek isteyenler var. Mısır’da sandıktan çıkan iradeyi yok sayıp Mısırlıların iradesine zulüm ettiler. İslam coğrafyasında kadim şehirler bombalanıyor. Irak, Suriye ateş çemberindeyken şimdi de Katar üzerinde oyunlar oynanıyor. Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi referandum yapma kararı aldı. Irak, BM ve Türkiye bu referanduma karşı ama terör örgütü anlayışıyla bir şeyler yapma peşindeler” dedi.
Tüm engelleme çalışmalarına rağmen önümüzdeki asrın Türk asrı olacağını vurgulayan Topçu, “Bu oyunlar bozulacak, en güçlü seda İslamın sedası olacak. 1 milyar 700 milyonun başı dik tam bağımsız olacak.”

Kosova küçük, dostları büyük
Kosova Ankara Büyükelçisi Avni Spahiu ise 8 yıldır her Ramazan etkinliğinde Keçiören’e konuk olduklarını belirterek, “Kosova-Türkiye ortak geçmişi olan iki dost ülke, Kosova küçük bir ülke ama büyük dostları var. Bu da bizim güçlü olmamızı sağlıyor. Kosova’nın nüfusunun %90’ı Arnavut ama Türk toplumu da var. Onların entegre ve haklarına sahip olması bizi mutlu ediyor, bölgeye de örnek oluyoruz.” dedikten sonra konuşmasını Türkçe teşekkür ederek bitirdi.
Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ise Priştine’nin kadim Osmanlı şehirlerine çok benzediğini ifade ettiği konuşmasında şunları söyledi: “Bursa, İstanbul gibi Priştine de Osmanlı izleri taşıyor. Gönül bağlarımız, dostluklarımız devam ediyor. Keçiören ile Kosova’nın Mamuşa Belediyesi kardeş. Geçtiğimiz sene orada bir park açtık ve o parkın içinde Türkiye sınırları dışındaki tek Çanakkale anıtı yer alıyor. Osmanlı’nın Balkanlardan çekilmesine rağmen, Kosovalılar Çanakkale’de bizimle omuz omuza savaştılar.”
Başkan Ak ayrıca Kültür Evini açtıkları Köroğlu’nun memleketi Bolu’ya da selam gönderdi.
AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu ise 11 Haziran Pazar günü oynanacak Kosova-Türkiye maçını hatırlatarak iki takıma da başarılar diledi. Gündoğdu, “Ben gittiğim yerlerde aynı zamanda Kosova’nın bir vekili olduğumu dile getiriyorum. Kosova’nın bağımsızlığını kazanmasında rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nun çok gayreti oldu. Kendisi Kosova’nın ilk dostluk grubu başkanlığını da yaptı” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından sanatçılar sahne alarak, Kosova halk danslarından örnekler sergilediler. Gecede Kosovalı sanatçının Türkçe ve Arnavutça seslendirdiği Çanakkale Türküsü ise duygusal anlar yaşattı. Protokolün hediyeleşmesinin ardından gece toplu hatıra fotoğrafı ile son buldu.