Gündem Köstebek polisler muhbiri deşifre etti

Köstebek polisler muhbiri deşifre etti

26.08.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Polislerle çatışmada ölen suç örgütü lideri Bülent Aramaz için çalıştığı için öne sürülen iki polisin, çete içindeki polis muhbirini deşifre ettiği öne sürüldü; muhbir infaz edildi

Köstebek polisler  muhbiri deşifre etti

Ankara’da polisle girdiği çatışmada hayatını kaybeden suç örgütü lideri Bülent Aramaz’ın liderliğini yaptığı çeteye yönelik yapılan soruşturmada çarpıcı detaylar gün ışığına çıkıyor. Soruşturmada, motosikletli iki kişi tarafından yolu kesilerek 21 kurşunla öldürülen örgütün muhasebecisi N.Ç. cinayetine ilişkin olarak da önemli bilgilere ulaşıldı. Çeteyle bağlantılı olduğu iddiasıyla tutuklanan iki polis memurunun, N.Ç.’nin polis muhbiri olduğunu suç örgütüne söylediği, bunun üzerine N.Ç.‘nin infaz edildiği iddia edildi.
Milliyet’in aldığı bilgilere göre, geçen cumartesi çıkan çatışmadan kaçan şüphelilerin bulunması için özel harekât ve helikopter destekli operasyon düzenlendi. Birçok suçtan sabıkası olan Aramaz’ın bir süredir polisin takibinde olduğu ve bu ay içinde düzenlenen bir başka baskından adamlarının polise kaleşnikofla karşılık vermesi sonucu kurtulmayı başardığı açığa çıktı. Aramaz’ın lideri olduğu çeteye yönelik soruşturmada ise, 17 Aralık operasyonundan sonra başka birimlere tayin edilen organize suçlarla mücadele şubesinde görevli iki polisin çeteyle bağlantısı olduğu gerekçesiyle tutuklandığı anlaşıldı. Polislerin çeteye bilgi sızdırdığı tespit edildi.

Haberin Devamı


21 kurşunla infaz
Polis, soruşturma kapsamında geçen ay Altındağ’da işlenen bir cinayetin izlerine de ulaştı. Aramaz’ın ve K.İ.’nin liderleri olduğu çetelerin muhasebeciliğini yapan N.Ç., geçen ay Altındağ’da motosikletli ve siyah kask takan iki kişi tarafından sokak ortasında önü kesilerek 21 kurşunla vurularak öldürüldü. Saldırganlar olayın ardından kayıplara karıştı. N.Ç.’nin üzerinde yüklü miktarda nakit para bulunmasına karşın, saldırganların paraya el sürülmemesi nedeniyle olay, “infaz” olarak değerlendirildi.
Soruşturmayı derinleştiren polis, 17 Aralık operasyonu öncesinde organize suçlarla mücadele şubesinde görevli iki polis memurunun, çeteyle bağlantılı olduğunu belirledi. Tutuklanarak cezaevine gönderilen iki polis memurunun, öldürülen muhasebeci N.Ç.’nin muhbir olduğunu ve çeteye yönelik önemli bilgileri polise aktardığını söylediği öne sürüldü. Çetenin de polis içindeki köstebeklerinden gelen bu bilgi üzerine N.Ç.’yi öldürüldüğü öne sürüldü.