Kocaeli Koü Teknopark Kuluçka Merkezi Açıldı

Koü Teknopark Kuluçka Merkezi Açıldı

23.05.2017 - 17:00 | Son Güncellenme:

.

Koü Teknopark Kuluçka Merkezi Açıldı

KOCAELİ (AA) - Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Teknopark Kuluçka Merkezi açıldı.

Haberin Devamı

KOÜ Teknopark Kuluçka Merkezi'nin açılışı Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nun da katıldığı törenle yapıldı.

Vali Güzeloğlu, açılışta yaptığı konuşmada, üniversitelerin gerçekte kalkınmayı hazırlayan, geleceği tanımlayan çok önemli merkezler olduğunu belirtti.

Teknoparkların da üniversitelerde üretilen bilimsel bilginin ticari ürüne dönüştürüldüğü merkezler olduğuna işaret eden Güzeloğlu, şunları kaydetti:

"Şüphesiz üniversitelerin hem sıralaması hem de değer paydasında yer bulması, akademik yayınları, buna bağlı olarak lisansüstü ve doktora çalışmalarını içermektedir. Bu noktada üniversitelerimizin ürünlerini bilgi temelli sunduklarının sanayi tarafından benimsenmesi, sanayinin üreten anlamdaki süreci ve projesine bunların uyarlanarak ülkenin kalkınmasını bilgi temelli ve yüksek katma değerli üretim gamında gerçekleştirilmesidir. Bugün artık tartışılmayan bu gerçeği söylemden, eyleme, projeden uygulanabilirliğe ve bütün kurum ve kuruluşların katkısıyla bir an önce hayatın kendisine dönüştürmek zorundayız."

Haberin Devamı

Güzeloğlu, Türkiye'nin ekonomik anlamda hedeflerine ulaşabilmesi için yüksek katma değerli üretime geçmek zorunda olduğuna işaret ederek, "Umarım Kocaeli olarak Türkiye’nin dönüşümüne katkımızı ve bilimimizin gelişmesi anlamında beklentilerimizin karşılanması için bu buluşma, çok ciddi anlamda olumlu yönde etki edecektir." dedi.

Açılışa, KOÜ Rektörü ve Kocaeli Üniversitesi Teknopark AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Başiskele Kaymakamı Atila Kantay, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Kocaeli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Akif Şen, KOÜ Teknopark AŞ Genel Müdürü Ahmet Balkaya ile öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.