Kırklareli Köy Kadınlarının Çiçekle Gelen Mutluluğu

Köy Kadınlarının Çiçekle Gelen Mutluluğu

08.03.2018 - 14:46 | Son Güncellenme:

Kırklareli'nde ağılda hayvanlara bakan, ev işi yapan, tarlada çapa sallayan köy kadınları, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kendilerine hediye edilen çiçeklerle büyük mutluluk yaşadı

Köy Kadınlarının Çiçekle Gelen Mutluluğu

KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli'nin Vize ilçesine bağlı Akıncılar köyünde yaşayan kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde kendilerine hediye edilen bir demek çiçekle mutlu oldu.

Haberin Devamı

Köy muhtarı Halil Ergene, köydeki 176 kadını tek tek ziyaret ederek, Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

Ağılda hayvanlara bakan, ev işi yapan, tarlada çapa sallayan köy kadınları, köy muhtarının çiçek hediyesi ile önce şaşkınlık ardından mutluluk yaşadı.

- "Kadınlar bizim baş tacımızdır"

Ergene, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 9 yıldır köydeki kadınlara 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde çiçek armağan ettiğini söyledi.

Kadınlara gereken saygı ve sevginin verilmesi gerektiğini vurgulayan Ergene, kadınların mutluluğundan memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Köyde kadın olmanın zor olduğuna dikkati çeken Ergene, ''Kadınlar bizim baş tacımızdır. Kadınlarımızın kıymetini bilmeliyiz. Köyümdeki tüm kadınları evlerinde tek tek ziyaret ediyorum. Bu nedenle de sevgi seli oluyor. Onlar mutlu olunca biz de mutlu oluyoruz. Bizim kadınlarımızın hepsi köyde yaşamaktan memnun.'' diye konuştu.

Haberin Devamı

- ''Eşimizin yapmadığını muhtar yapıyor"

Köy sakinlerinden Nigar Sözen ise 9 yıldır muhtarın kendilerini ziyaret ederek, çiçek hediye ettiğini belirtti.

Dünya Kadınlar Günü'nde "kadın" olduklarını hatırladıklarını belirten Sözen, ''Eşimizin yapmadığını muhtar yapıyor. Her yıl bizi onurlandırır. Muhtarımıza teşekkür ederim. Her şeyimizle ilgileniyor.'' ifadelerini kullandı.

Evinin bahçesindeki ağılda hayvanlarının bakımını yaparken, kendisine uzatılan çiçeği almanın mutluluğunu yaşayan Filiz Gülten de bir demet çiçeğin yüzlerini güldürmeye yettiğini kaydetti.