Adıyaman Köy Öğrencilerinden Mehmetçiğe Destek

Köy Öğrencilerinden Mehmetçiğe Destek

21.02.2018 - 10:46 | Son Güncellenme:

.

Köy Öğrencilerinden Mehmetçiğe Destek

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde Karadut Ortaokulu öğrencileri, Zeytin Dalı Harekatı’ndaki askerlere para yardımı yaparak aynı zamanda onların yanında olduklarını anlatan mektuplar yazdı.
Kahta ilçesine bağlı Karadut Ortaokulu öğrencileri öğretmenlerinden ve okul idaresinden habersiz olarak askerler için köyde kapı kapı dolaşıp para yardımı kampanyası düzenledi. Öğrenciler, daha sonra kampanyayı öğretmenlerine anlatarak topladıkları paraları Mehmetçik Vakfı’na gönderdi.
Şehit haberlerini duyduğunda çok üzüldüğünü belirten Karadut Ortaokulu 6. sınıf öğrencilerinden Habibe Süt, “Arkadaşlarımızla birlikte haberlerde hep şehit haberlerini duyduğumuzdan çok üzüldük. Bundan dolayı arkadaşlarımızla beraber askerlerimiz için ne yapabiliriz diye düşündük. Aklımıza yardım toplama fikri gelince bizler de velilerimizden ve köy hanelerine tek tek giderek yardım topladık. Topladığımız yardımları Mehmetçik Vakfına yatırılması için öğretmenlerimize verdik. Buradan bütün askerlerimize selamlar gönderiyoruz. Allah, askerlerimizin yar ve yardımcısı olsun. Bütün şehitlerimizi dualarımızla anıyoruz. Onlar var oldukça bu vatanın kalbi de devamlı aktif olur. Bizler bir ölüp bin diriliriz” dedi.
Karadut Ortaokulu Müdiresi Hülya Ok ise “Öğrencilerimiz bizden habersiz Mehmetçiklerimize yardım amacıyla bir yardım kampanyası başlatmışlar. Öğrenciler, velilerinden ve köyde kapı kapı dolaşarak köy sakinlerinden askerler için yardım toplamış. Topladıkları paraları daha sonra bizlere getirerek askerlere gönderilmek üzere teslim ettiler. Bizlerde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü konu hakkında bilgilendirdikten sonra Mehmetçik Vakfı’nın hesabına parayı yatırdık” ifadelerini kullandı.
Öğrencilerin yaşlarına göre daha olgun bir hareket sergilediklerini ifade eden İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Selahattin Öztürk, “Hepinizin emeğine ve yüreğine sağlık. Şu an canları pahasına vatanı, milleti ve ulusal güvenliğimizi sağlayan Mehmetçiklerimiz için bir yardım kampanyası başlatmışsınız. Öğretmenlerinizden ve okulunuzun idaresinden habersiz yaptığınız bu davranışınızdan dolayı size teşekkür ediyorum. İnşallah ilerde sizlerde bu ulusal ve milli bilinçle vatanınıza birer hayırlı evlat olarak bu ülkeye hizmet edersiniz” şeklinde konuştu.