Şırnak Köy Okulları Sporla Buluşuyor

Köy Okulları Sporla Buluşuyor

27.12.2017 - 16:52 | Son Güncellenme:

.

Köy Okulları Sporla Buluşuyor

Şırnak’ın Silopi ilçesine bağlı köy okulu öğrencileri, Gençlik ve Spor Bakanlığınca uygulanan Mobil Gençlik Merkezi Projesi kapsamında okul bahçesinde tenis, boks, golf, satranç ve dart oynamanın mutluluğunu yaşadı.
Gençlik ve Spor Bakanlığının çocuk ve gençleri spor faaliyetlerine teşvik etmek amacıyla hayata geçirdiği proje kapsamında mobil araç, okul okul gezerek öğrencilere spor branşlarının tanıtımını yapıyor.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünce düzenlenen etkinlikte mobil aracı Babındak İlkokulu öğrencileri ile buluştu. Okul bahçesinde voleybol, tenis, yapboz, mangala, boks, golf, satranç ve dart oynamanın mutluluğunu yaşayan öğrenciler doyasıya eğlendi. Öğrencilerden Zehra Nayır, ilk kez boks eldiveni taktığını belirterek çok heyecanlandığını söyledi. Ahmet Uçar, daha önce hiç görmediği spor malzemelerini tanıma fırsatı bulduğunu belirterek kendilerine bu imkanı sağlayan herkese teşekkür etti.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünde eğitmen Necmettin Üce, bu proje kapsamında Silopi’de şu ana kadar bir çok köy okulunu gezdiklerini ve bu kapsamda 25 bin öğrenciye ulaşacaklarını aktardı.
Çocukları golf, bahçe satrancı, dart, minik futbol, badminton ve tenis gibi branşlara bu şekilde ulaştıracaklarını ifade eden Üce, öğrencilerin çok mutlu olduğunu, Gençlik ve Spor Bakanlığınca desteklenen bu proje ile yaklaşık 5 ayda bütün belde ve köylerde hizmet sunacaklarını aktardı. Necmettin Üce, "Amacımız bu imkanı bütün çocuklarımıza ve gençlerimize ulaştırmaktır" dedi.