Edirne Köy Yolları Sıcak Asfalt Yapılacak

Köy Yolları Sıcak Asfalt Yapılacak

15.05.2018 - 12:10 | Son Güncellenme:

AK Parti Edirne İl Başkanı İba: "Köy yollarının sıcak asfalt yapılması ve köy içi yolların yenilenmesi için çalışmalar yapılacak. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımız köy yollarının, stabilize yol veya soğuk asfalt dediğimiz sathi kaplama yol yapılmasını istemiyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın böyle bir talimatı var"

Köy Yolları Sıcak Asfalt Yapılacak

EDİRNE (AA) - AK Parti Edirne İl Başkanı Nesim İba, "Köy yollarının sıcak asfalt yapılması ve köy içi yolların yenilenmesi için çalışmalar yapılacak." dedi.

Haberin Devamı

AK Parti Edirne İl Başkanlığı Yönetim Kurulu üyeleri, merkeze bağlı köylerin muhtarları ile kentteki bir restoranda bir araya geldi.

İba, burada yaptığı konuşmada, köylerin sorunlarına ilişkin başlattıkları çalışma kapsamında muhtarlarla daha önce de toplantı düzenlediklerini söyledi.

Köy yollarının sıcak asfalt yapılması ve köy içi yolların yenilenmesi için çalışmalar yapılacağını belirten İba, şunları kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanımız ve sayın Başbakanımız köy yollarının, stabilize yol veya soğuk asfalt dediğimiz sathi kaplama yol yapılmasını istemiyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın böyle bir talimatı var. Köy yollarının sıcak asfalt yapılması ve köy içi yolların yenilenmesi için çalışmalar yapılacak."

Haberin Devamı

- Buğday alım fiyatı

Buğday fiyatlarına da değinen İba, şunları ifade etti:

"Bununla ilgili bir kafa karışıklığı oldu. Ton başına 950 liradan bin 50 liraya çıktı ama bunu sanki böyle şey gibi tavan fiyatmış gibi yansıtmaya çalışanlar var. Bu yanlış arkadaşlar, hata. Bunun taban fiyatı 950 liradan bin 50 liraya çıktı. Buğdayın kalitesine göre de yüzde 6 oranında da artışlar olacaktır. Bu sanki Konya bölgesinde, Ankara bölgesindeki sert buğdayla karıştırılıyor. Bu böyle değil, bununla alakalı memnuniyetleri de duyduk. İnşallah böyle bu son dönemlerde hükümetimiz tarafından yayınlanan ekonomik paketlerin bir tanesi daha gelecek. İnşallah müjdeleri Sayın Cumhurbaşkanımız verecektir."

- "Mesajla anket yapmıyoruz"

İba, bir gazetecinin "Seçimlerle ilgili Edirne'de bir anket çalışması yaptırdınız mı?" sorusuna karşılık, şunları söyledi:

"Geçen gün mesaj trafiği oldu. Aranızda o mesajları alanlar da vardır. Sanki böyle genel merkez tarafından yapılmış bir anketmiş gibi algılandı ama bizde mesajla anket yapılmıyor. Telefonla ya da yüz yüze yapılıyor. Künyesi belli olmayan bir şeydi o. O tarz şeylere itibar edilmemesi lazım. En son seçimlerle alakalı yüzde 54.7'ydi, nisan ayının sonunda şu anda yüzde 55'lerin üzerinde. Edirne ile alakalı bir anket sonucu yok paylaşabileceğim."

- "Kakava-Hıdırellez şenlikleri"

Haberin Devamı

Kakava-Hıdırellez şenliklerine yönelik soruyu da yanıtlayan İba, şunları kaydetti:

"Kakava'nın tanıtımı doğru yapılmış ama icraat kısmında Edirne olarak sınıfta kaldık. Sonu düşünülmeden yapılmış bir programdı. Müthiş bir tanıtım kampanyası başlatıldı ama gelen misafirleri doğru ağırlayamadık. Bunu doğru yönde bir eleştiri olarak kabul edin, artık sorumlusu kimse. Otopark problemini çözmeleri lazımdı. Tuvalet ihtiyaçlarını gideremez duruma gelmişti insanlar. Bunu kaybetmemek lazım. Bir daha ki seneye bu insanların yarısı, sonraki sene yarısı gelmeyecek. Bu fırsatı da kaçırmış olacağız. O alanın dışında, oranın birde manevi durumu var. Bu manevi durumu da gözeterek, o alanın dışında yapılmalı."

Toplantının ardından İba'ya, Karakasımspor forması hediye edildi.