Zonguldak Köyde Yaşayanlara Kanser Taraması

Köyde Yaşayanlara Kanser Taraması

06.05.2017 - 14:23 | Son Güncellenme:

.

Köyde Yaşayanlara Kanser Taraması

ZONGULDAK (AA) - Alaplı ilçesi Hasanlı köyünde, köy muhtarlığı ve Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) iş birliğiyle ücretsiz kanser taraması yapıldı.

Haberin Devamı

Alaplı Toplum Sağlığı Merkezi ekipleri tarafından, Küçük Kaymakmaz Ortaokulu'nda, kadınlar için rahim kanseri, erkeklerde bağırsak kanseri taraması gerçekleştirilirken, göğüs kanseri taraması için de yönlendirme yapıldı.

Hasanlı köyü Muhtarı Recep Tufan, gazetecilere yaptığı açıklamada, köyde ilk defa böyle bir uygulama yapıldığını söyledi.

40 civarında kadın ve erkeğin kanser taramasından geçtiğini ifade eden Tufan, "Köyümüzde Halk Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte birçok kurs açtık. Bugün de Toplum Sağlığı Merkezine bağlı ekipler köyümüzde kanser taraması yaptı. Yaklaşık 30 kadın rahim ağzı kanser taraması, 10 erkek de bağırsak kanser taramasında geçti. 7 kadında meme kanseriyle ilgili testten geçecekler." dedi.

Haberin Devamı

Alaplı Toplum Sağlığı Merkezi Müdür Celal Altay da kanserde erken teşhisin önemli olduğunu belirterek, amaçlarının sağlıklı ve uzun ömürlü insanlar yetiştirmek olduğunu ifade etti.