Kastamonu Köylerde Kanser Taraması Yapılıyor

Köylerde Kanser Taraması Yapılıyor

06.10.2017 - 10:28 | Son Güncellenme:

.

Köylerde Kanser Taraması Yapılıyor

Kastamonu’nun Tosya ilçesi Toplum Halk Sağlığı Müdürlüğü Gezici Kanser Tarama Aracı, Ekincik Köyünde yaşayan kadınlara kanser taraması yaptı.
Tosya Toplum Halk Sağlığı Merkezi’ne bağlı, Gezici Kanser Tarama Aracı, ilçe ve köylerdeki hizmetlerini sürdürüyor. Hava şartlarına rağmen hizmetlerine devam eden Tosya Toplum Halk Sağlığı Müdürlüğü personelleri, Gezici Kanser Tarama Aracı ile Ekincik Köyündeki kadınlara kanser taraması yaptı.
Gezici Kanser Tarama Aracı ile yapılan kanser taraması hakkında bilgi veren Tosya Toplum Halk Sağlığı yetkilileri, “Meme kanseri, ülkemiz için önemli bir halk sağlığı sorunu olup kadınlarda en sık rastlanan kanser türüdür. Kastamonu Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından verilen Kanser Tarama Aracı ile ilçemiz köylerinde 30-65 yaş aralığındaki kadınlarımıza Serviks Kanseri için 50-70 yaş arası kadın ve erkek nüfusa kalın bağırsak kanseri taraması yapmak için köyleri ziyaret ediyoruz. 3-13 Ekim tarihleri arası gerçekleştireceğimiz mobil köy taramalarına yaş aralığına uyan bütün halkımızı bekliyoruz. Bu araçla artık vatandaşların taramalar için merkezlere gelmesini beklemeyeceğiz. Biz onların ayağına gideceğiz. Vatandaşlarımız da bu konuda duyarlılık göstererek kanser taramalarını yaptırmaları, kanser taramasından haberdar olanların taramaya bizzat katılmaları ve ayrıca çevrelerine haber vererek mümkün olan en geniş ölçekte katılım için destek vermeleri büyük önem arz etmektedir” dediler.