Gündem Köylüler: Ölenler şehit sayılsın

Köylüler: Ölenler şehit sayılsın

21.05.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesi Sarıkamış köyüne bağlı Dürümlü mezrasında PKK’lı teröristlerin 15 ton bomba yüklü kamyonu patlatması sonucu 16 kişinin ölümünün ardından Tanışık köyünde taziye ziyaretleri devam ediyor.

Köylüler: Ölenler şehit sayılsın

Olayda 16 yakınını kaybeden Hacı Çelebi Yaman, köylülerin bomba yüklü olduğunu bilmedikleri kamyonun peşinden gittiğini ve yaşamını yitiren 16 kişinin kamyonun çevresine vardıktan sonra patlama olduğunu söyledi.

Yaman “Eğer patlama 10 veya 20 saniye sonra gerçekleşse facia daha büyük olurdu. Çünkü, bir çok kişi yolda iken ve kamyona yetişmeden patlama gerçekleşiyor. Akrabalarımız o kamyonda bomba olduğunu bilse ona bu kadar yaklaşmazdı. Biz kimseden bir şey istemiyoruz. Olayda hayatını kaybedenlerin şehit sayılmasını ve geride kalan yakınlarına sahip çıkılmasını istiyoruz. Olayın yaşandığı gece bazı yakınlarımız, bazı basın yayın organlarında terörist ilan edildi. Akrabalarımız bilerek ya da bilmeyerek büyük bir faciayı canları pahasına önledi.”

Soma’da maden faciası yaşandığında köylerinde üç gün madenciler için yas tuttuklarını da söyleyen Yaman, “Bu ülke topraklarında hep birlikte kardeşçe yaşıyorsak acılarda ortaklaşmalıyız. Biz batıdaki kardeşlerimizin acısını hissederken onların da bizim acımızı hissetmelerini istiyoruz” dedi.