A ve C vitamini, potasyum, magnezyum gibi mineraller açısından oldukça zengin bir meyve türü olan karpuzun kabukları da çok faydalı. Karpuzu yedikten sonra kabuklarını atıyorsanız, bu tarifi denemenizi tavsiye ederiz. 

Köz biberli karpuz kabuğu salatası tarifi 

Malzemeler:

-1 küçük kase karpuzun beyaz kısmı
-1 adet domates
-1 adet salatalık
-1 adet kuru soğan
-1 adet yabani semizotu
-1 adet kırmızı közlenmiş biber
-1 adet yeşil közlenmiş biber
-Kaya tuzu
-Zeytinyağı
-Limon suyu

Nasıl yapılır?

1.adım: Karpuz kabuklarının yeşil kısımlarını kesin.

2.adım: Biberlerinizi fırında ya da ocakta közleyin. 

3.adım: Karpuz kabuğunu, salatayı, biberleri ve domatesi küp küp doğrayın.

4.adım: Soğanı çok ince doğramaya özen gösterin.

5.adım: Semizotunun taze uç kısımlarını doğrayın ve ilave edin.

6.adım: Üzerine kaya tuzu, zeytinyağı ve limonu ekleyin. 

Afiyet olsun...