Bahar güneşinin bile cildimize ne kadar zarar verdiğini biliyor musunuz?

Karanlık kış günlerini geride bırakıp, güneşin yüzünü göstermeye ve kendini his ettirmeye başlamasıyla birlikte kendimizi dışarı atarak kış rehavetinden biran kurtulmak isteriz. Her yerin renga renk çiçekler ile yeşile büründüğü doğanın içinde olma isteği çoğalır hepimizde. Temiz havada yürüyüş yapmak, çay bahçelerinde, cafelerde oturup çayımızı, kahvemizi içerek günün tadını çıkarırız. Bahar aylarının keyfini içimize sindirirken, hiç farkına varmadan, baharın ilk güneş ışınları yüz cildimize, açık olan el, kol, omuz gibi bölgelerimizde, güneş yanıkları, güneş lekelerine hızlı şekilde neden olur. Özellikle bahar aylarında güneşin dikleştiği ancak ısının yükselmediği durumlarda bile güneşten korunmak gerekir. Bu güneş artık eski güneş değil bilindiği gibi. Güneşe karşı sere serpe oturmak, çimlere uzanmak keyif yapmak artık eski günlerde kaldı maalesef. Ozon tabakasının incelmesi, güneşin zararlı ışınlarının bize daha çok etki etmesi, güneş koruyucularımız olmadan güneşe direk maruz kalmak cilt lekelerine, cilt yanıklarına ve cilt kırışıklıklarına neden olduğuna dair bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Özellikle güneşin ilk ışınları bu bahar aylarında güneş koruyucularımızı çantamızdan ayırmamak, cilt bakımınız ve sağlığınız için çok önemli davranış olur.

Haberin Devamı

Bahar Aylarında Güneş Koruyucularımız Kaç Faktörlü Olmalıdır

Bir çok günlük krem ve fondötenlerin içeriğinde en az 15 güneş koruyucu faktörleri bulunur. Ama yinede güneşten çok fazla koruma faktörlerine sahip değildirler. Kış aylarında yeterli olabilirler ama bahar ve yaz güneşinde kafi derecede koruyucu faktörüne sahip değildirler. Günlük kullanım için en az SPF 30+ olmalıdır en ideali tabii ki su bazlı " Sun Guard Fluid LS 50 " olanıdır. Ürünün cildi güneş hasarlarına karşı koruyabilme yeteneğini gösterir. Özellikle UVB' ye karşı.

Güneş Koruyucularını Ne Zaman Ve Nasıl Kullanmalıyız

Günlük yaşamamızda: Zamanınızın büyük çoğunluğu arabanın içinde, ofisinizdeki pencere kenarında veya dışarıda geçiriyorsanız, mutlaka güneş koruyucu kullanmanız gerekiyor.

Haberin Devamı

Nasıl kullanmalıyız: Sabahları cildinizi temizledikten sonra günlük nemlendiriciyi sürün, evden çıkmadan 5,10 dakika önce güneş koruyucunuzu " Sun Guard Fluid LS 50 " özellikle güneşe direk maruz kalan yüz, boyun ve dekolte ye kadar sürün hatta el ve kollarınıza da sürebilirsiniz. Makyaj yapan bayanlar, güneş koruyucu üzerine rahatlıkla makyaj yapabilirler yani fondöten, allık kullanabilirsiniz. Böylece cildinizi güneş ışınlarının size vereceği hasarlara ( leke, kızarıklık ve cilt yaşlanması ) na karşı korumuş olursunuz.

Sağlıklı ve Güzellik dolu günler dileği ile

Int. Dipl. Kozmetisyen

Nesrin SÜRER

Cilt veya Vücut Probleminizi yazın, alttaki adreslere gönderin cevaplayayım

www.enesbioestetikcenter.com

www.enesbiocosmetic.com