Siyaset KPPS için Erdoğan devreye girdi, ücret düştü

KPPS için Erdoğan devreye girdi, ücret düştü

16.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) 500 liraya yaklaşan ücretler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın devreye girmesiyle 40 liraya düşürüldü.

KPPS için Erdoğan devreye girdi, ücret düştü

ÖSYM geçen yıl tüm oturumlara katılan adaylardan 220 lira alırken bu yıl 480 lira alıyor. Adaylardan gelen tepkilerin Cumhurbaşkanlığı’na da iletildiği ortaya çıkarken Erdoğan’ın da danışmanları aracılığı ile YÖK ve ÖSYM’den bilgi aldığı öğrenildi. 480 liralık bir ücretin, “haklı olarak” tepki çektiği Cumhurbaşkanlığı tarafından ilgililere iletildi. Cumhurbaşkanlığı’nın ayrıca hafta sonu YGS’de 1 dakika bile geç kalanın alınmamasına dair de ilgililere “ilk yıl uygulamasında çözüm bulunabilirdi” görüşünü ilettiği öğrenildi.

Bunun üzerine ÖSYM Yönetim Kurulu, Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) için 480 lirayı bulan yüksek ücretten vazgeçme kararı aldı. Yeni karara göre, KPSS için oturum bazlı ücretlendirme yapılacak, oturum başına ücret ise 40 lira olacak.
ÖSYM’nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, KPSS Alan Bilgisi Sınavı, aynı tarihlerde üç oturum halinde yapılacak, her oturumda üç alan testi uygulanacak, oturum bazlı ücretlendirme yapılacak, oturum başına ücret, 40 lira olacak. Oturumlar, cumartesi sabah “kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri”, cumartesi öğleden sonra “hukuk, iktisat, maliye”, pazar sabah “işletme, muhasebe, istatistik” olarak yeniden düzenlenecek. Sabah oturumları, saat 10.00’da, öğleden sonra oturumları saat 14.30’da başlatılacak ve 2017 KPSS Lisans Kılavuzu bu doğrultuda yarın güncellenecek.