Eğitim KPSS sonuçları açıklandı! (KPSS 2015 ÖABT)

KPSS sonuçları açıklandı! (KPSS 2015 ÖABT)

28.07.2015 - 10:18 | Son Güncellenme:

2015 KPSS sınav sonuçları açıklandı. Heyecanlı bekleyiş sona erdi. KPSS sınavına giren binlerce aday dün akşam sınav sonuçlarını öğrendi. KPSS ÖABT sınav sonuçları ÖSYM'nin sonuç açıklama sayfasında erişime açıldı. İşte KPSS sonuçları ile ilgili ayrıntılar..

KPSS sonuçları açıklandı (KPSS 2015 ÖABT)

KPSS 2015 ve ÖABT sınav sonuçları açıklandı. KPSS 2015 ve ÖABT sınav sonuçlarına haberimizdeki linkten ulaşabirsiniz. KPSS 2015 ve ÖABT sınavı 4-12 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşmişti. KPSS 2015 ÖABT sonuçları ÖSYM'nin sitesinden açıklandı.

Haberin Devamı

KPSS 2015 VE ÖABT SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KPSS BRANŞ SIRALAMALARI AÇIKLANDI
KPSS A Grubu ve öğretmenlik ile Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi'ne katılan adayların sınav sonuçlarına göre branş bazında sıralamaları açıklandı.
Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) A Grubu ve öğretmenlik ile Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi'ne (ÖABT) katılan adayların sınav sonuçlarına göre branş bazında sıralamaları, ÖSYM'nin aday işlemleri sisteminden açıklandı.
ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, 2015-KPSS A Grubu ve öğretmenlik ile 2015-ÖABT'ye katılan adaylar, sınav sonuçlarına göre branş bazında sıralamalarına ÖSYM'nin "http://ais.osym.gov.tr" internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile erişebilecek.
Branş bazında sıralamalar, adayları bilgilendirme amacıyla oluşturuldu. Sıralamalar, aynı alanda sınava girenlere başarı durumlarını karşılaştırmalı olarak değerlendirme imkanı veriyor.
Bu arada, sıralamalarda görüntülenen sayfa, belge niteliği taşımayacak. Her türlü değerlendirmede, ÖSYM sisteminde kayıtlı bilgiler esas alınacak.

Haberin Devamı

İPTAL EDİLEN VE CEVABI DEĞİŞTİRİLEN O SORULAR:
ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından;
2015-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavının Eğitim Bilimleri Testinin Temel Soru Kitapçığındaki 52.sorunun iptal edilmesine,
Muhasebe Testinin Temel Soru Kitapçığındaki 5.sorunun “C” olarak girilmiş cevabının “D” olarak değiştirilmesine;
2015-ÖABT Sınavın’da ise; Coğrafya Öğretmenliği Testindeki 7. ve 18. soruların,
Almanca Öğretmenliği Testindeki 9. ve 35. soruların,
Fizik Öğretmenliği Testindeki 13. sorunun,
İngilizce Öğretmenliği Testindeki 6. sorunun,
Kimya Öğretmenliği Testindeki 42. sorunun,
Rehber Öğretmenliği Testindeki 21. ve 29. soruların,
Tarih Öğretmenliği Testindeki 21. sorunun, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Testindeki 48. sorunun iptal edilmesine ve
Coğrafya Öğretmenliği Testindeki 24. sorunun “D” olarak girilmiş olan cevabının “E” olarak,
Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Testinde “A” olarak girilmiş olan 1. sorunun cevabının “B” olarak değiştirilmesine karar verilmiştir.
Sınavın Coğrafya Öğretmenliği ile Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Testlerinde yer alan bazı sorulara iptal davası açılmış olması sebebiyle bu iki alanla ilgili değerlendirme işlemi idari yargı kararı sonrasında yapılacaktır.

Haberin Devamı

ÖSYM ADAY ŞİFRESİNİ KAYBEDENLER NE YAPACAK?

KPSS sonuçları için gerekli olan ÖSYM aday şifresini unutan öğrenciler yeni şifrelerini 3 yolla edinebilirler.

Şifrelerini unutan memur adayları ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr internet adresinden yeni şifre alabilirler. Ayrıca ÖSYM Sınav Merkezleri'nden veya ÖSYM Koordinatörlükleri'nden yeni şifre edinilebilir.

KPSS ve ÖABT sonuçlarını görebilmeniz için ÖSYM’den aldığınız aday şifrenize ihtiyacınız var. Ancak bu şifreyi unuttuysanız ya da kaybettiyseniz paniklemeyin.

Haberin Devamı

Bunun için ÖSYM’nin sitesine girerek ais.osym.gov.tr’den adresinden şifrenizi ücretsiz olarak yeniden alabilirsiniz. Siteye girdikten sonra “Şifremi Unuttum” alanına girerek yöneltilen soruları doğru yanıtlamanız gerekiyor.

Eğer internet ortamından şifre almayı başaramazsanız ÖSYM sınav koordinatörlüklerine veya LYS’de başvuru merkezi olarak görev yapan yetkilendirimliş başvuru merkezlerine geçirli nüfus cüzdanı veya pasaportunuzla şahsen başvurabilirsiniz. Bu merkezleri ÖSYM’nin internet sitesinden edinebilirsiniz. Unutmayın sizden başkası sizin adınıza şifre alamaz.