Gündem KPSS başvuruları başladı! 2016 KPSS orta öğretim ön lisans başvurusu nasıl yapılır?

KPSS başvuruları başladı! 2016 KPSS orta öğretim ön lisans başvurusu nasıl yapılır?

10.08.2016 - 18:57 | Son Güncellenme:

KPSS orta öğretim ön lisans düzeyinde başvuruları başladı. Peki adaylar tarafından oldukça merak edilen KPSS orta öğretim ön lisans başvuruları nasıl yapılıyor? İşte tüm merak edilen soruların yanıtları ve KPSS orta öğretim ön lisans başvurularının tüm detayları haberimizde...

KPSS başvuruları başladı 2016 KPSS orta öğretim ön lisans başvurusu nasıl yapılır

KPSS başvuruları başladı. ÖSYM’den yapılan açıklamada ön lisans mezunları için 22 Ekim 2016 tarihinde, orta öğretim mezunları için ise 23 Ekim 2016 tarihinde düzenleneceği açıklanan sınava başvurmak için yapmanız gereken öncelikle internet sitesinden ya da ÖSYM Sınav Kayıt bürolarından sınava başvuru işleminizi gerçekleştirmek ve daha sonra başvuru ücretinin 25 Ağustos 2016 tarihinde mesai bitene kadar sınav ilgili hesaplara yatırılması ya da kredi kartı veya banka kartıyla ödenmesi. Daha önce birkaç sınav ve tercih süresine dair süre uzatılması uygulamasına giden Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi, KPSS orta öğretim ve ön lisans düzeyindeki sınavları için başvuru süresinin uzatılmayacağını da notlarına ekledi.

ÖSYM yetkilileri ayrıca KPSS başvurularıyla alakalı olarak 24 Ağustos 2016 tarihinde ön lisans diploması almaya hak kazanan kişilerin orta öğretim düzeyindeki sınava başvuramayacaklarını belirtiyor. Ayrıca 31 Mart 2016 ve öncesinde lisans diploması sahibi olan adaylar da bu sınava giremeyecekler. Sınava başvururken dikkate almanız gereken bir diğer konu ise internetten başvuru yapabilmek için ÖSYM internet sınav başvuru sisteminde fotoğrafınızın yer alması. Bu fotoğrafın ise 4 yıldan daha eski olmaması gerekiyor. Eğer onaylı fotoğrafınız sistemde bulunmuyorsa size en yakın ÖSYM Sınav Başvuru Noktası’nı ziyaret ederek hem sisteme onaylı fotoğrafını ekletebilir hem de sınav başvuru işleminizi buradan da gerçekleştirebilirsiniz. Son birkaç sene içinde ÖSYM’nin düzenlediği diğer sınavlara girdiyseniz muhtemelen ÖSYM internet sistemine kaydınız vardır ve fotoğrafınız güncel ve onaylıdır, aksi durumda bir ÖSYM bürosunu ziyaret etmeniz yararınıza olacaktır.

120 dakika sürecek sınava giriş için yatırmanız gereken başvuru ve sınav ücreti 55 TL olarak belirlendi. Bu ücreti ÖSYM internet sitesinden kredi kartı ya da banka hesap kartıyla ödeyebileceğiniz gibi dilerseniz bankaların ATM’lerinden ya da şubelerinden de ödeyebilirsiniz.

Sınava başvuru ve sınavla alakalı diğer soru ve sorunlarınız için ÖSYM internet sitesinde yer alan KPSS Başvuru ve Şartlar kılavuzuyla genel KPSS mevzuatına dair bilgilendirici metinleri okumak yararınıza olacaktır. Sınava başvuruların sona ermesinin ardından sınav giriş belgeniz ve sınava hangi okulda, hangi salonda gireceğiniz gibi bilgiler yine ÖSYM’nin internet sitesinden erişiminize sunulacaktır. Sınav başvurusuyla alakalı dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta ise sınava başvurunuzu tamamladıktan sonra ücreti ödemeyi kesinlikle unutmamanız gerektiği. Sınav başvurusu tamamlandıktan sonra sınav ücretini yatırmayan adayların sınav başvuruları tamamlanmamış olarak kabul edilecek ve bu adayların başvuruları geçersiz sayılacak ve dolayısıyla herhangi bir yerde sınava gireceklerine dair sınav giriş belgesi oluşturulmayacaktır.