Gündem KPSS başvuruları sona erdi!

KPSS başvuruları sona erdi!

25.08.2016 - 16:07 | Son Güncellenme:

2016 Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ortaöğretim ve ön lisans başvuruları dün sona erdi. Ancak sosyal medyada KPSS başvuruları uzatıldı mı sorusu merak konusu oldu. KPSS başvurusunu gerçekleştiren vatandaşlar anlaşmalı bankalara 55 TL yatırarak kayıt işlemlerini bugün tamamlıyor.

KPSS başvuruları sona erdi

KPSS sınavı 24.08.2016 itibarı ile sona erdi. KPSS sınavına kaydı son güne bırakıp yaptıramayanlar için ek süre ile ilgili MEB'den herhangi bir açıklama gelmedi. Peki KPSS başvuru süresi uzatılabilir mi? İşte merak edilen detaylar ...

Haberin Devamı

KPSS başvuruları ile ilgili henüz resmi bir açıklama gelmemesine karşın 2016 KPSS başvurularının uzatılmaması ön görülüyor.

KPSS NE ZAMAN?

2016-KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans (Ön Lisans Düzeyi)

22.10.2016 / 09.08.2016 - 24.08.2016

KPSS HAKKINDA

Devlet kurumlarında çalışmak isteyen vatandaşların hızlı bir şekilde gerekli olan işlemleri yerine getirmesi gerekir. Devlet kurumları her yıl çalışanları alabilmek için pek çok onlara avantaj sunar. Sunmuş olduğu bu avantajlar dahilinde vatandaşlar sırayla girmiş oldukları bazı kamu kurumlarında çalışmak için sınavlara girerler. Girmiş oldukları bu sınavlardan elde etmiş oldukları bazı sonuçlar vardır. Kamu Personeli Seçme Sınavı olarak adlandırılan bu sınava gerekli zamanlarda giriş yaparak bizler de gerekli koşullarda sınav başvurusu yapabiliriz. Devlet kurumlarında çalışmak sizlerin de bildiği üzere hiç kolay bir olay değildir. Çünkü devlet kuruma girdiğiniz takdir de sizlerin iş güvencesi vardır. Bu iş güvencesi sayesinde bizler ne zaman istersek o zaman gerekli olan işlemlerimizi yapabiliriz

Haberin Devamı

Gerektiğinde bu sınavlara giriş yaparak bizler de bu çalışmalara katılabiliriz. Bu nedenle devletimizin sağladığı bu imkânlardan yararlanabiliriz. Aldığımız eğitimler sonucunda bir de gerekli olan bu sınavlara katılım sağlamamız gerekir. Sizlerin de bildiği üzere her yıl bu sınavlara binlerce kişi başvuruda yapar. Adayların yapmış oldukları bu işlemler sayesinde bizler de gerekli olan bu noktada ki başvurularımızı tamamladıktan hemen sonra artık işlerimizi yerine getirmek için bu çeşitli alanlarda ki çalışmalardan yararlanabiliriz. Kamu Personeli Seçme Sınavı olarak bilinen bu sınava her zaman gerekli sayıda kişiler girer. Vatandaşlar da bu alanda ki tüm çalışmalara katılım sağlayarak her zaman olduğu gibi bu işlemleri kullanabilirler. Vatandaşlar da yapılan bu hizmetlerden yararlandıktan sonra artık devlette çalışmak için yeterli puanları alarak tercih yapabilirler. Ekim ayında yapılacak olan pek çok sınavlara başvuruların çok daha öncesinden başlaması gerekirken şuan da böyle bir durum söz konusu bile değildir. Bizlerin de bildiği üzere bu KPSS başvurularının başlamasından gecikme olmuştur. Ülkemizde yaşanan darbe girişimi sonucunda ÖSYM tüm sınav takviminde belirli bir değişikliğe yol açmıştır. ÖSYM sınav takvimlerinde değişiklik olduktan sonra da bizlerin artık KPSS başvuruları için belirlenen bu tarih sizlerin de bildiği gibi değişikliğe uğramıştır. KPSS başvuruları bu üzücü olaydan sonra ertelenerek 24 Ağustos tarihine kadar başvuru işlemleri yapılabilecektir.