Gündem KPSS’de kopya ‘zincirleme dolandırıcılık’ sayıldı

KPSS’de kopya ‘zincirleme dolandırıcılık’ sayıldı

30.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

2010’daki KPSS’de usulsüzlük iddialarına ilişkin soruşturmada geçen salı yapılan operasyonda gözaltına alınan 37 şüpheli emniyetteki sorgularının ardından dün tutuklanma talebi ile adliyeye sevkedildi.

KPSS’de kopya ‘zincirleme  dolandırıcılık’ sayıldı


Sınavda yüksek başarı gösteren şüphelilerin, aynı zamanda eş, kardeş, bacanak, dayı, okul ve iş yeri arkadaşlarının da yüksek başarı gösterdiklerini belirten Savcı Yücel Erkman, tutuklamaya sevk yazısında, “sınav döneminde de bu kişiler arasında telefon görüşmelerinin bulunduğunu” kaydetti. YÖK, jandarma, emniyet, TÜBİTAK, MASAK, ÖSYM, SGK, Maliye Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı’nın da bulunduğu 10 kurumdan gelen raporlar ve yazıların delil niteliğinde olduğu vurgusu yapıldı.
Önce kaçtılar
Sınavda elde ettiği haksız başarıya dayanarak kamu görevine atananların, son menfaat olan maaşını alana kadar eylemlerine devam ettiklerini belirten Erkman, “Dolayısıyla bu sınava dayanarak kamu görevine atanan şüphelilerin eylemi zincirleme nitelikli dolandırıcılık suçu şeklindedir” dedi. Operasyonun ilk gününde bulunamayan bazı şüphelilerin, üç gün sonra geldiğini kaydeden Erkman, “Şüpheliler, ifadelerinde, ‘Fuat Avni’ Twitter hesabından, KPSS’de operasyon olacağına dair bilgiler paylaşılması üzerine kaçtıklarını ve daha sonra teslim olduklarını belirtmişlerdir. Bu twitter hesabına operasyon bilgilerinin sızdırıldığına dair ayrı bir soruşturmaya başlanmıştır” diye konuştu.