Gündem KPSS'de şok gelişme: İsimler 15 Temmuz öncesi bildirilmiş

KPSS'de şok gelişme: İsimler 15 Temmuz öncesi bildirilmiş

12.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 2010 KPSS sorularını çalmasıyla ilgili soruşturmada çok çarpıcı bir gelişme yaşandı

KPSSde şok gelişme: İsimler 15 Temmuz öncesi bildirilmiş

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 2010 KPSS sorularını çalmasıyla ilgili soruşturmada çok çarpıcı bir gelişme yaşandı. Soruşturma savcısı Yücel Erkman’ın, KPSS şüphelisi olan ve FETÖ ile irtibatları tespit edilen asker eşlerinden oluşan 488 kişilik listeyi işlem yapılması, özellikle YAŞ’ta değerlendirilmesi amacıyla 15 Temmuz darbe girişiminden önce Genelkurmay Başkanlığı’na gönderdiği ortaya çıktı.
80 tutuklama
KPSS sorularının çalınmasıyla ilgili soruşturmada, 5 Ocak’ta 31 ilde yapılan operasyonlarda, 15 Temmuz darbe girişiminde aktif rol oynadıkları belirlenen 105 asker eşinden 84’ü gözaltına alınmıştı. Soruları sınav öncesi aldığını itiraf eden T.R. etkin pişmanlık hükümleri uyarınca adli kontrol kararıyla serbest bırakılırken, 83 kişi dün adliyeye çıkarıldı.
Hakim karşısına çıkarılan 83 şüpheliden, 80’i, “kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık”, “örgütlü sahtecilik” ve “terör örgütü üyesi olma” suçlarından tutuklandı, 3’ü de adli kontrolle serbest bırakıldı.
Savcı Erkman’ın tutuklamaya sevk kararında, çok çarpıcı bilgilere yer verildi. Savcı Erkman’ın, KPSS şüphelisi olan ve FETÖ ile irtibatları tespit edilen 488 asker eşinin listesini, YAŞ’ta değerlendirilmesi amacıyla 15 Temmuz darbe girişiminden önce Genelkurmay Başkanlığı’na gönderdiğini yazdı.

Gönderilen listede yer alan KPSS şüphelisi Reyhan Abra’nın kocası Binbaşı Sadullah Abra’nın, darbe gecesi Ankara Emniyet Müdürlüğü’nü bombalayan pilot olduğu, Kübra Gülmez’in kocası olan Kıdemli Yüzbaşı Haldun Gülmez’in Marmaris’e Cumhurbaşkanımıza suikaste giden ekip içinde yer aldığı, yine Kübra Sagun’un kocası Yüzbaşı Bahadır Sagun’un Marmaris’e Cumhurbaşkanı Erdoğan’a suikaste giden ekibin içinde yer aldığının anlaşıldığı belirtildi.

Öğretmenliğe devam

Operasyonda gözaltına alınan Kübra Gülmez ile Kübra Sagun’un halen devlet öğretmeni olarak görev yaptıkları öğrenilrken, eşlerinin MASAK raporuna göre himmet para transferlerinin bulunduğu ve Kübra Sagun’un FETÖ’nün tepe yönetiminde yer alan ve örgütün Molla’sı olan Hamdullah Bayram Öztürk ile HTS irtibatının olduğu ortaya çıktı.

PARA TRAFİĞİ

Soruşturma kapsamında KPSS’de 100 ve üzeri net yapan şüpheli Kevser Tümer’in kocası Binbaşı Musa Tümer’in para trafiği dikkati çekti. MASAK tarafından hazırlanan raporda Binbaşı Tümer’in, eşi KPSS şüphelisi olan asker Adem Uçar’la, Uçar’ın da yine eşleri KPSS şüphelisi olan diğer askerlerle para trafiği olduğu ortaya çıktı. Öte yandan Binbaşı Tümer’in eşi Kevser Tümer’in erkek kardeşi Nuri Öztürk’ün de soruşturma savcısı Yücel Erkman’ı telefonla tehdit ettiği iddiasıyla tutuklu olarak yargılanmasına devam edildiği bildirildi.