Eğitim Güncellenen KPSS sınav tarihleri hakkında bilgi!

Güncellenen KPSS sınav tarihleri hakkında bilgi!

22.09.2016 - 09:00 | Son Güncellenme:

Devletin hizmet kurumları ile beraber belirlediği kontenjan sayısının ve kişinin KPSS başarı puanına göre kişiye devlet kadrosunda yer almaları imkanı sunulmaktadır. KPSS sınav tarihlerinde yapılan değişikle beraber henüz bir KPSS sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih belirtilmemiştir.

Güncellenen KPSS sınav tarihleri hakkında bilgi

Kimimiz bir meslek grubuna dahil olabilmek için yıllarca eğitim almıştır kimimiz ise edindiği iş tecrübeleri sayesinde hedefine bir adım daha yaklaşmıştır. Eğitim alan öğrenciler okuyanlar mezunlar bu eğitim sonunda devlet kadrosuna geçebilmek ve devletin bazı kurumlarında kamu çalışanı olabilmek için bize sınavdan geçmek durumundadırlar. Bu sınav Kamu personeli Seçme Sınavıdır. Eğer kişi ortaöğretim düzeyinde ya da önlisans düzeyinde bir eğitim alabilmiş ise bu sınava girmek için öncelikli şartı sağlamış olacaktır. ülkemizde son zamanlarda oldukça can sıkıcı durumlar yaşanmıştır. Düzenlenen bir çok sınav gerek kişilerin güvenliği için gerek kurumların güvenliği için ertelenmiştir. KPSS sınavı da bu sınavlardan biri olmuştur. KPSS sınavı tarihi aslında önceden belli olmuştur. Fakat bu tarihler diğer sınav tarihlerinde olduğu gibi değişikliğe uğramıştır.

KPSS BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

Aslında KPSS Önlisans sınavı 20 Ekim olarak belirlenmiştir. Fakat ülkemizde yaşanan olayların sonucunda artık durumun stabil bir hal alması ile ertelenen sınav tarihi öne çekildi. Ve yeni KPSS önlisans tarihi 16 ekim olarak belirlendi. Bu sınav tarihin ise iki yıllık yada dört yıllık üniversite bitiren öğrencilerin gireceği bir sınav türüdür. Diğer KPSS ortaöğretim sınavı için belirlenen tarih aslında 23 Ekim tarihi idi. Fakat iki sınav arasında uygun görülen zaman arttı. Ve 20 kasımda KPSS ortaöğretim sınavının gerçeklemesi bekleniyor. Yapılan bu değişikliklerin kesin bir sonuca ulaşmış olmamasını göz önünde bulundurarak KPSS sınavına giren adayların sık sık ÖSYM sayfasını ziyaret etmeleri gerekecektir. En güncel tarihleri duyuran ÖSYM öğrencilere ve adaylara en doğru sınav tarihlerini yine duyuracaktır. Bu yüzden KPSS sınavına girecek olan adayların ÖSYM’nin resmi web sayfasına giriş yapmalarını öneririz. Buradan ise ÖSYM şifreniz ve T.C kimlik numaranızı uygun boşluklara eksiksiz bir şekilde yazarak sisteme giriş yapabilir ve buradan sınav sonuçlarınıza öğrenebilirsiniz. Yine ÖSYM tarafından açıklanacak olan KPSS sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihte henüz belirlenmedi . Fakat atamaların gerçekleşmesi beklenen tarihe yetişecek olan KPSS sınav Sonuçları öğrencilerin ve adayların Kamu Personeli olmaları için en önemli bir belgedir. Bu sonuçlara göre belirli bir puan aldıktan sonra kişi KPSS tercihlerinde bulunacak ve hizmet kurumunun belirlediği kontenjan ve belirlediği başarı puanına göre adaylar kurumlara yerleştirilecektir. KPSS Sınav tarihleri şimdilik KPSS Önlisans sınav tarihi 20 Ekim olarak belirlenmiştir. KPSS Ortaöğretim sınavı ise 20 Kasım tarihi olarak belirlendi.