Gündem KPSS başvuruları başladı! KPSS ortaöğretim başvurusu nasıl yapılır?

KPSS başvuruları başladı! KPSS ortaöğretim başvurusu nasıl yapılır?

04.07.2018 - 08:46 | Son Güncellenme:

KPSS ortaöğretim başvuruları başladı. KPSS başvurularının başlamasının ardından adaylar KPSS ortaöğretim başvurusunun nasıl yapılacağını merak etmeye başladı. ÖSYM'nin resmi sitesi üzerinden ais.ösym.gov.tr adresini ziyaret edecek olan adaylar TC kimlik numaraları ve şifrelerini girdikten sonra başvurularını tamamlayabilecek. Peki KPSS başvurusu ne zaman sona erecek?

KPSS başvuruları başladı KPSS ortaöğretim başvurusu nasıl yapılır

KPSS lisans sınavları için artık kısa bir süre kaldı. Temmuz ayına girilmesiyle birlikte bir yılı aşkın bir süredir KPSS lisans sınavlarına hazırlanan memur ve öğretmen adayları sınavın hangi tarihler arasında yapılacağı sorusuna yanıt aramaya başladı. KPSS lisans sınavlarının yanı sıra Ortaöğretim ve Önlisans sınavına başvuruların hangi tarihler arasında alınacağı da bir diğer merak konusu! Peki KPSS Önlisans ve Ortaöğretim başvuruları ne zaman alınacak?

Haberin Devamı

LİSE KPSS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Lise KPSS başvuruları başladı. 3-19 Temmuz tarihleri arasında ÖSYM'nin resmi sitesi üzerinden alınacak olan KPSS başvurular ais.ösym.gov.tr adresi üzerinden TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yaptıktan sonra yapılabilecek.

ÖSYM KPSS ÖNLİSANS VE ORTAÖĞRETİM BAŞVURU TARİHİNİ AÇIKLADI!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığının (ÖSYM) internet sitesinde yer alan duyuruya göre, "Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik" ile "Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar ile İlgili Usul ve Esaslar" hükümleri kapsamında, 2018 KPSS ortaöğretim düzeyi, 7 Ekim'de uygulanacak.

2018 KPSS ÖNLİSANS ORTAÖĞRETİM BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

Haberin Devamı

Sınava başvuru işlemleri, 19 Temmuz'a kadar sürecek. Sınav ücreti ödemesi ise 20 Temmuz'a kadar yapılabilecek.

Diyanet İşleri Başkanlığında, din hizmetlerinde görev almak isteyenlerin katılacakları din hizmetleri alan bilgisi testi (DHBT) ise 9 Aralık'ta yapılacak. DHBT başvuru işlemleri, 9-17 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek.

Din hizmetlerinde görev almak isteyen adaylar, KPSS'ye girdikleri öğrenim düzeyinde DHBT'ye de katılacaklar. Ortaöğretim düzeyinde DHBT'ye katılacak adayların, 2018 KPSS ortaöğretim düzeyi genel yetenek-genel kültür oturumuna katılmaları gerekiyor.

Açıklamada, sınava başvuracak adayların, ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan başvuru kılavuzunu dikkatle incelemeleri gerektiği belirtildi.

KPSS LİSANS SINAVLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

KPSS Genel Kültür Genel Yetenek sınavı bu yıl 22 Temmuz 2018 tarihinde saat 10:15'de başlayacak ve 130 dakika sürecek. Adaylar KPSS Genel Kültür Genel Yetenek sınavına 60 TL katılım ücreti ödeyecek.

Öte yandan aynı gün içerisinde Öğretmen adaylarının dahil olduğu Eğitim Bilimleri sınavı öğleden sonra 14:45'de başlayacak. Bunun yanı sıra KPSS alan sınavları 28-29 Temmuz 2018 tarihinde üç farklı oturumda gerçekleştirilecek. Öğretmenlik Alan Bilgisi Sınavı (ÖABT) ise 5 Ağustos tarihinde gerçekleştirilecek.

Yazarlar