Gündem KPSS ortaöğretim sınav giriş yerleri açıklandı! (Tıkla sınav yeri sorgula)

KPSS ortaöğretim sınav giriş yerleri açıklandı! (Tıkla sınav yeri sorgula)

12.11.2016 - 12:11 | Son Güncellenme:

ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre 20 Kasım'da yapılacak olan KPSS ortaöğretim sınavlarının giriş yerleri ais.osym.gov.tr'de yayınlandı. KPSS giriş yerlerini sorgulamak isteyen adaylar sisteme giriş yaparak belgelerini temin edebilirler.

KPSS ortaöğretim sınav giriş yerleri açıklandı (Tıkla sınav yeri sorgula)

KPSS ortaöğretim sınavına girecek adaylar için sınav giriş yerleri belli oldu. Devlet kurumlarında çalışmak isteyen bireyler ortaöğretim mezunları ise 20 Kasım tarihinde bu sınava gireceklerdir. 20 Kasım tarihinde yapılacak olan bu KPSS sınavının hemen sonrasında sonuçlar açıklanarak sınavda başarı gösteren adaylar atama yolu ile belirli kurumlara giderler. Bu şekilde çalışmalar sonucunda kişiler de yapacak olduğu işlere hemen başlayabilirler. KPSS’ye katılım sağlayacak olan çok sayıda kişi vardır. Çünkü devlet kurumlarında çalışmaya başlayan kişilerin düzenli bir çalışma hayatları olur.

Haberin Devamı

KPSS Bilgi Almak İçin TIKLAYINIZ!

KPSS giriş Yerleri İçin TIKLAYINIZ!


ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre 20 Kasım'da yapılacak olan KPSS ortaöğretim sınavının giriş yerleri ais.osym.gov.tr'de erişime açıldı.

Kpss lise ortaöğretim sınavı hakkında ÖSYM'den açıklama;

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Ortaöğretim'e girecek adaylar, sınava giriş belgelerine ÖSYM'nin internet adresinden ulaşabilecek.

ÖSYM'den yapılan duyuruya göre, 20 Kasım 2016 tarihinde saat 10.00'da uygulanacak 2016 KPSS-Ortaöğretim'e başvuran adayların, sınava girecekleri bina ve salonlara atanma işlemi tamamlandı.

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren "Sınava Giriş Belgesi"ni, T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden edinebilecek.

Haberin Devamı

Adayların sınav merkezlerine getirmeleri gereken belgeler

*Nüfus cüzdanı/Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı
*Süresi geçerli pasaport, pasaportları bulunmayan KKTC vatandaşlarının fotoğraflı ve kimlik numaralı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kimlik Kartı
*Askerî öğrenciler için askerî kimlik belgesi (Bu özel durum, muvazzaf askerler içingeçerli değildir.), tutuklu/hükümlü adayların bu durumlarını kanıtlayan fotoğraflı resmî belge
*Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait Pembe/Mavi KartlarDüzenli çalışma şekli olarak belirli saatlerin olması kişilerin hayatları için oldukça önemlidir. Çünkü düzenli çalışma saatleri sonucunda kişilerin yapacak olduğu işlemler bizleri mutlu eder. Özel kurumlarda çalışacak olan kişiler öncelikle buna dikkat eder. Özel kurumların bazıları çalışma saatlerini arttırarak kişileri olumsuz yönde etkilerler. Ve de kişiler ne yazık ki özel kurumlarda çalışmak için oldukça zor dönemler geçirir. Özel sektörde çalışmak isteyen kişilerin öncelikle yapmaları gereken işlem sizlerin de bildiği üzere kendilerini iyi şekilde donatmalarıdır. Kendini iyi şekilde hazırladıkları takdirde bile iş bulmak tamamıyla zordur. Bu nedenle kamuya yapılan başvurular oldukça fazladır.

Haberin Devamı

Kasım ayında KPSS sınavına giriş yapacak olan öğrenciler lise mezunlarıdır. Adaylar en azından çalışma alanlarını oluşturarak para kazanmak istemektedirler. Bu nedenle KPSS sınavına katılmak isteyen çok sayıda insan vardır. 20 Kasım tarihinde yapılacak olan bu sınavı büyük bir heyecanla bekleyen milyonlarca aday vardır. Her birinin kısa sürede yapacak olduğu çalışmalardan sonra artık KPSS sınavına giriş yapabilirler. Bu sınavda onlara genel kültür ve de bilinmesi gereken temel bilgiler sorulur. Sınava girecek olan adayların daha öncelerden yapacak olduğu başvurular da sona ermiştir. Şuanda adayların büyük bir heyecanla bekledikleri sınav giriş yerleridir. Ancak henüz daha KPSS sınav giriş yerleri açıklanmamıştır. KPSS sınav giriş yerleri açıklandığında adaylar internet sistemi üzerinden bu bilgilere ulaşabileceklerdir. İnternet sistemine erişim sağlamalarının hemen ardından kısa sürede en geniş bilgilere ulaşabilirler. Aday İşlemleri sayfası üzerinden yapacak oldukları giriş sayesinde adaylar kısa bir zaman dilimine kadar KPSS sınav giriş yerleri hakkında en geniş bilgilere ulaşabilirler. Bu bilgilerin her birine ise kısa sürede internet sayesinde ulaşabilirler.

Yazarlar