Gündem KPSS ortaöğretim (lise) sınav sonuçları ve soru-cevapları yayınlandı! 2018 KPSS sonuç sorgula

KPSS ortaöğretim (lise) sınav sonuçları ve soru-cevapları yayınlandı! 2018 KPSS sonuç sorgula

08.11.2018 - 14:08 | Son Güncellenme:

Binlerce öğrenciyi yakından ilgilendiren KPSS ortaöğretim sınav sonuçları gün itibariyle açıklandı. İşte sınavda şansını deneyen öğrenciler için KPSS sonuç sorgulama ekranını ve KPSS ortaöğretim (lise) sınav soru-cevapları...

KPSS ortaöğretim (lise) sınav sonuçları ve soru-cevapları yayınlandı 2018 KPSS sonuç sorgula

KPSS sonuçları az önce erişime açıldı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (ÖSYM), 2018-Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) ortaöğretim düzeyi sonuçları açıklandı. Sonuçlar internet üzerinden sorgulanıyor.

Haberin Devamı

ÖSYM internet sitesindeki duyuruya göre, 7 Ekim'de gerçekleştirilen 2018-KPSS ortaöğretim düzeyinin değerlendirme işlemleri tamamlandı.

Adaylar, sınav sonuçlarını ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile öğrenebilecek.

KPSS SORU VE CEVAPLARI YAYINLANDI

7 Eylül tarihinde yapılan KPSS soru ve cevaplarının yayınlandığı ÖSYM tarafından duyuruldu. KPSS ortaöğretim soru ve cevapları https://ais.osym.gov.tr/ adresi üzerinden adayların erişimine açıldı.

SORU VE CEVAPLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

KPSS TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Lisans, ön lisans ve ortaöğretim mezunları için yapılacak olan KPSS sonuçlarının açıklanmasından sonra B Grubu Kadrolar için ÖSYM tarafından bir Tercih Kılavuzu hazırlanacaktır. Bu Kılavuzda kamu kurum ve kuruluşlarına ait B Grubu Kadrolar, kadro sayıları ve koşulları yer alacaktır. Adaylar, Tercih Kılavuzunda yer alacak yönteme göre tercihlerini İnternet aracılığıyla yapacaklardır. Tercihlerin hangi tarihler arasında nasıl yapılacağı ÖSYM’nin internet adresinden adaylara duyurulacaktır.

Haberin Devamı

Adaylar, ÖSYM tarafından B Grubu Kadrolara; puanları, tercihleri ve kadro sayıları göz önünde tutulmak suretiyle yerleştirilecektir. Yerleştirme işlemleri ile ilgili esaslar Tercih Kılavuzunda yer alacaktır. Yerleştirme işlemlerinde aynı puanı alan adaylar arasından diploma tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması hâlinde yaşı büyük olana öncelik tanınacaktır.

ÖSYM tarafından yerleştirilen adaylar, başka bir sınav veya mülakat yapılmaksızın ilan edilmiş kadrolara doğrudan atanacaklardır. Ancak, atama için öngörülen koşullara uymayan veya gerekli belgeleri süresi içinde getiremeyen adayların atamaları yapılmayacaktır.