Gündem KPSS ÖABT sınav sonuçları nasıl öğrenilir?

KPSS ÖABT sınav sonuçları nasıl öğrenilir?

03.09.2016 - 16:42 | Son Güncellenme:

Merakla beklenen KPSS ÖABT sonuçlarının açıklanmasının ardından sorular sorulmaya başlandı. KPSS ÖABT sonuçlarının açıklanmasından sonra adaylar T.C kimlik numaraları ve şifreleri ile kolayca sınav sonuçlarını öğrenebilecekler mi? Peki ÖABT sınav sonuçları nereden öğrenilir ? İşte KPSS hakkında merak edilen sorular ve detaylar...

KPSS ÖABT sınav sonuçları nasıl öğrenilir

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS), adayların mezun olduğu ve sınav sonrası atanacağı kadrolara göre temelde üç bölüme ayrılan ve kamu kurumlarında görev yapacak personelleri belirlemek amacıyla yapılan sınavdır. KPSS (Ön Lisan ve Ortaöğretim) sınavına lise 2, 3 ve 4. sınıflarında okuyan, üniversitelerin lisans bölümlerinde okuyan fakat mezun olmayanlar, ön lisans okuyanlar ve mezunlar, lise mezunu olup da üniversiteye yerleşemeyenler girebilir. Binlerce öğrencinin çalıştığı ve günlerdir beklediği KPSS sınav tarihi ertelendi.

Haberin Devamı

KPSS ÖABT SINAV SONUÇLARI SORGULAMA İŞLEMİ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Kamu Personeli Seçme Sınavı başvuruları 9 Ağustos tarihinde başlayıp, 24 Ağustos tarihinde son bulmuştu. Başvurularını yapan adaylara şok haber geçtiğimiz günlerde geldi. ÖSYM tarafından yapılan açıklama ile KPSS sınav tarihinde değişiklik yapıldı. Yapılan açıklamalar şöyle; 22 Eylül 2016 tarihinde yapılacak olan, KPSS (Ön Lisans Düzeyi) sınavı 16 Ekim 2016 tarihine ertelenmiştir. 23 Ekim 2016 ‘ da yapılması beklenen KPSS(Ortaöğretim Düzeyi) sınavı, 20 Kasım 2016 tarihine ertelenmiştir.

Öğretmenlik alan bilgisi testi sınav sonuçları, 2 Eylül Cuma günü saat 22:40' dan itibaren ÖSYM'nin resmi internet adresinden açıklandı. Sınava giren öğrenciler sınav sonuçlarını resmi siteye girerek T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir.

Haberin Devamı

Sınav tarihlerindeki değişiklikten dolayı, sınav merkezi değişikliği ve eğitim bilgisi güncellemesi yapmak isteyen adaylar ÖSYM’ nin resmi sitesinde bulunan AİS üzerinden 31 Ağustos- 5 Eylül tarihleri arasında değişiklik yapmaları gerekmektedir. Değişiklik yapmak istemeyen adayların ise sistem üzerinden bir değişik yapmalarına gerek yoktur. Değişiklik yapacak adaylar için önemli bir işlem olan bu değişiklik işlemlerini dikkate alınmalıdır. Aksi takdirde yanlış yapılan sınav merkezi değişiklik veya eğitim bilgisi güncellemesi ile sınavları iptal olur.

Adayların yapılan önemli duyuruları dikkate almaları ve değişen tarihleri karıştırmamaları gerekir. Verilen tarihler arasında işlem yapmak hayati önem taşımaktadır. Aksi takdirde adaylar sınava giremez. Bu yüzden tarihlerin takip edilmesi, gereken değişikliklerin yapılması gerekiyor. Adayların verdikleri emeklerin boşa gitmemesi için bunlar önemli unsurlardır.

Lise düzeyi KPSS’ de konu dağılımı; sınavda toplamda 120 soru sorulmaktadır. Sınav genel yetenek ve genel kültür olmak üzere iki bölümden oluşmaktadır. Genel yetenek bölümü Türkçe ve matematikten, genel kültür ise coğrafya, tarih ve vatandaşlık sorularından oluşmaktadır. Türkçeden 30, Matematikten 30, tarihten 30, coğrafyadan 18 ve vatandaşlık, güncel konular 12 olmak üzere toplamda 120 soru sorulmaktadır. KPSS sınavının geçerlilik süreci 2 yıldır. Örneğin lise düzeyi KPSS giren bir aday için diğer sınava kadar geçerliliği olmaktadır. Ortaöğretim – Ön Lisans KPSS atamalarını merak edenler için; KPSS sınavına giren öğrenciler memurluk başvurularını ÖSYM üzerinden merkezi yerleştirme sistemiyle yapmaktadırlar. Merkezi yerleştirmeler “ Kasım ve Haziran” aylarında olmak üzere her KPSS döneminde 4 kere yapılır. Memurluk atamaları puan üstünlüğüne göre yapılır.