Eğitim 2016 KPSS sonuçları için flaş açıklama! KPSS soruları iptal mi oldu?

2016 KPSS sonuçları için flaş açıklama! KPSS soruları iptal mi oldu?

15.07.2016 - 11:29 | Son Güncellenme:

KPSS sonuçları ÖSYM resmi sitesinden açıklandı. Binlerce adayın devlet dairesine girmek için büyük emek harcadıkları KPSS sonuçları dün akşama doğru açıklandı. KPSS sonuçlarına haberimizde yer alan linke tıklayarak kolaylıkla ulaşabilirsiniz. İşte detaylar...

2016 KPSS sonuçları için flaş açıklama KPSS soruları iptal mi oldu

2016 KPSS yerleştirme sonuçları açıklandı. Sonucunu öğrenmek isteyen kişiler ÖSYM resmi sitesine giriş yaparak kolaylıkla KPSS yerleştime sonucuna ulaşabilecek.

Haberin Devamı

ÖSYM KPSS sınavında iki sorunun iptaline karar verdi!

2016-KPSS lisans genel yetenek-genel kültür, eğitim bilimlerine ait madde analizlerinin incelendiği, cevap anahtarlarının kontrollerinin tamamlandığı, itirazların bilimsel açıdan değerlendirildiği ifade edildi.

Bu kapsamda, ÖSYM Yönetim Kurulu kararı gereği, eğitim bilimleri temel soru kitapçığında yer alan 63. soru ve genel yetenek Türkçe testindeki 11. sorunun iptal edilmesine karar verildiği duyuruldu.

İptal edilen soruların, ilgili testte en az bir cevabı bulunan tüm adaylar için doğru cevaplanmış kabul edilerek değerlendirme işlemlerinin tamamlandığı kaydedildi.

KPSS YERLEŞTİRME SONUÇLARI İÇİN TIKLA

KPSS SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

Ülkemizin gelişerek ve de ilerleme kaydederek yol alması sonucunda eğitim hayatında ki meydana gelen değişimler sürekli olarak kendini geliştirmekte ve de yenilemektedir. Eğitim hayatına bireylerin verdiği önem gün ve gün artarak çoğalmaya başlaması ile beraber bizler de ne zaman istersek o zaman çeşitli alanlarda ki hizmetlerden yararlanarak kendimizi en iyi şekilde yetiştirebiliriz. Lisans eğitimi ile sınırlı kalmayıp vatandaşların kendilerini geliştirme çabaları ile beraber oluşan teknik gelişmelerin bir yansıması niteliğinde olan her türlü gelişmeden yararlanabiliriz. Vatandaşların ne zaman isterlerse girip katılımda bulunabilecek olduğu ülke çapında yapılan sınavların sonuçlarına göre diledikleri zaman devlet kurumlarında görev alabilecekleri durumlarda vardır. Küçüklükten beri büyüklerimizden bir nasihat olarak duyduğumuz ‘’sırtını devlete yasla’’ sözünü gerçek hayata geçirmek aslında sanıldığı gibi kolay bir yol değil aksi takdirde oldukça meşakkatli bir yoldur.

Haberin Devamı

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Kimi zaman başımıza gelen zorluklarla baş edebilmesini öğreneceğimiz bu hayat yolculuğunda kendimize göre biz meslek çalışma alanı bulabilmek için çok uğraşmamız gerekir. Bunun dışında vatandaşların kendilerini eğitmek amacı için katılım sağladığı sınavlar ülke genelinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı adıyla bilinen sınavdır. Devlet dairelerinde, bakanlıklarda ve diğer devlete bağlı olan kurumlarda çalışmak isteyen vatandaşlar lisans eğitimlerini bitirirken onlara özel iki yılda bir kez hazırlanan kısaca KPSS adı verilen sınava girebilirler. KPSS adı verilen bu sınavdan iyi bir sonuç almaları ise zorunludur. Şöyle ki KPSS adı verilen bu sınavda çeşitli genel kültür bilgilerin ve de diğer kişilerin girecek oldukları alan soruları bulunur. Çeşitli alanlarda vatandaşları test eden bu sınav neticesinde adayların iş bulabilme imkânı da artmış olur. Lise mezunu olan kişilerin girmiş olduğu bu sınav ile lisans eğitimi alan adayların girmiş olduğu sınav farklıdır. KPSS 1 ve KPSS 2 olarak adlandırılan bu sınavlara iki yılda bir kez olduğu için düzenlemeleri işte bu şekilde gerçekleştirilir.

Haberin Devamı

Kamu Personeli Seçme Sınavı 2016 yılı içerisinde geçtiğimiz mayıs ayında yapılmıştır. Artık sınav sonuçlarının okunması çok fazla zaman almadığı için KPSS sonuçlarının açıklanması da yakındır. KPSS sonuçları hakkında yapılan duyurular da KPSS sonuçlarının 14 Temmuz Perşembe günü açıklanacağı adaylara bildirilmiştir. KPSS sonuçlarının öğrenilmesinin ardından da adaylar aldıkları puanın atama için neresinin yeterli olacağını görecek ve de ona göre tercih yapacaklardır. Binlerce kişinin katılım sağladığı bu KPSS sınavının sonuçları adaylar tarafından dört gözle beklenmektedir. KPSS sonuçları hakkında yapılan bu açıklamaların tümüne ulaşabilmek için de bizler internetten yararlanabiliriz. KPSS sonuçları ile ilgili yapılan bildirilerde bulunan çalışmalar neticesinde vatandaşlar olarak bizler hakkımızda sahip olabilecek olduğumuz tüm bilgilere ulaşabiliriz. KPSS sonuçlarının açıklandığını öğrendiğimiz anda bizler bu alanda ki sonuçlara yine aynı şekilde ÖSYM’nin resmi internet sayfasından giriş yaparak kolayca öğrenebiliriz. İsteyen herkes bu şekilde kolay bir giriş yöntemi ile KPSS sonuçları hakkında en detaylı bilgilere sahip olabilirler.