Gündem KPSS ortaöğretim sınav sonuçları belli oldu!

KPSS ortaöğretim sınav sonuçları belli oldu!

09.12.2016 - 15:15 | Son Güncellenme:

Milyonlarca kişinin başvurduğu KPSS ortaöğretim sınav sonuçları açıklandı. ÖSYM'nin resmi internet sitesinde duyurulan KPSS sonuçları kimilerini sevindirirken kimilerini de üzdü. KPSS sınav sonuçlarını öğrenmek için yapmanız gerekenleri haberimizin devamında bulabilirsiniz.

KPSS ortaöğretim sınav sonuçları belli oldu

Devlet memuru olma hayaliyle milyonlarca aday KPSS ortaöğretim sınavına girdi ve sonuçlarını merakla beklemeye başladı. Bugün beklene haber geldi, ÖSYM KPSS ortaöğretim sınav sonuçlarını açıkladı. KPSS sonuçlarını öğrenmek ve tercih yapmak isteyenler için detaylar haberimizde yer alıyor.

Haberin Devamı

3.5 milyon adayın beklediği KPSS sınav sonuçları açıklandı. 20 Kasım'da yapılan KPSS ortaöğretim sınavının sonuçlarını öğrenmek isteyen adaylar https://sonuc.osym.gov.tr adresinden sorgulama yapabiliyor. KPSS tercih kılavuzu ise henüz yayınlanmadı.

ÖSYM KPSS SINAV SONUÇLARINI AÇIKLADI

20 Kasım 2016 tarihinde Ortaöğretim düzeyinde uygulanan Kamu Personel Seçme Sınavı (2016-KPSS Ortaöğretim ) değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır.

Sınav sonuçları, 09 Aralık 2016 tarihinde saat 14:55’den itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr İnternet adresinden açıklanacak olup adaylar, sınav sonuçlarını belirtilen İnternet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir.

ÖSYM KPSS sınav sonuçlarını az önce yayınladı. Adaylar sonuçlarını ÖSYM'nin sonuç açıklama sayfasından erişebiliyor.

Haberin Devamı

KPSS TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

KPSS Ortaöğretim sınav sonuçlarının açıklanması ile birlikte tercihler ne zaman yapılacak, sorusu gündeme geldi. Önlisan ve Ortaöğretim sınavına giren KPSS adayları için ÖSYM tercih kılavuzu yayımlayacak. Adaylar tercihlerini kılavuzda yayınlanan bilgiler doğrultusunda yapacak.

KPSS tercih kılavuzunun önümüzdeki günlerde ÖSYM resmi internet sitesi üzerinden yayınlanması bekleniyor.

KPSS DERĞERLENDİRMESİ NASIL YAPILIYOR?

Sınavda bulunan her test kendi içinde bir değerlendirmeye tabi tutuluyor. her bir test için doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılıyor ve bu şekilde puanlama yapılıyor. Elde edilen puanların da ortalama ve standart sapmaları hesaplanarak standart puanlar bulunuyor.

Herhangi bir testte doğru ya da yanlış hiçbir cevabı olmayan adaylar söz konusu test için yapılan hesaplamalara katılmayacak ve bu adaylara bahsi geçen test için standart puanları hesaplanmayacak.

Yani bir adayın KPSS puanının hesaplanabilmesi ve puanlamaya katılabilmesi için Genel Kültür ve Genel Yetenek testlerinin her ikisinden de az az 1 soruyu doğru ve ya yanlış olarak işretlemesi gerekiyor.

Genel Yetenek ve Genel Kültür Testlerinden elde edilen standart puanlar ağırlıklandırılarak KPSS puanları hesaplanacak.

Haberin Devamı

KPSS sınav puanları içinde Genel Yetenek ve Genel Kültür Testlerinin her birinin ağırlığı 0,5 olacak. Bu ağırlıklara göre, testlerden elde edilen standart puanlar kullanılarak ağırlıklı standart puanlar (ASP) hesaplanacaktır.

KPSS PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

KPSS sınavında 120 soru sormaktadır. 60 tane genel yetenek, 60 tane genel kültür. 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor. Ve bu sayede net durumu oluşuyor. En önemli durum standart sapma konusu. Adayların en çok yapamadığı soru, belirli adaylar tarafından yapıldığında o sorunun puan değeri +5 veya -5 olarak hesaplanabiliyor. KPSS puan hesaplamasında öngörülen bir puan sistemi mevcuttur. Klasik olarak 0.5 x (Genel kültür + genel yetenek neti) + 40 ile -+5 puan farkla ortalama puan belli olmaktadır. Genel Kültürden ve genel yetenekten doğru ve yanlış soruların oranında net belli olmaktadır ve net üzerinden 0.5 ile çarpma işlemi yapılır. En son olarak + veya – 5 puan üzerinden puan belli olur.

Haberin Devamı

KPSS SINAV SONUÇLARININ AÇIKLANMASIYLA SOSYAL MEDYADA PAYLAŞIMLAR
@cermoloji
Abiniz memur #KPSS

@ycandalgic
Kpss sonuçları gelince genel kütürümün olmadığını anladım

@ErkamG1903
Kpss açıklanmış hayrlı olsun

@Stylia_fever
Amanin KPSS açıklanmış

@Alpogunonder
Kpss 85 arkadaşlar, ağlayın

@KAPPKARAKARTAL
Kpss açıklandıııııı

@ruveydakimmiski
Ne demek kpss açıklandı

@BlgAct
Açıklanan kpss sonucu üzerine annemin tepkisi dkdkdk

@bnHulya
Doğru söyleyin kaç aldınız kpss'den

Yazarlar