Gündem KPSS tercihleri yapılırken nelere dikkat edilmeli? KPSS nitelik kodları

KPSS tercihleri yapılırken nelere dikkat edilmeli? KPSS nitelik kodları

13.12.2018 - 10:13 | Son Güncellenme:

KPSS tercihleri ÖSYM tarafından alınmaya başladı. 11 Aralık'ta alınmaya başlayan KPSS tercihleri 20 Aralık tarihinde sona erecek. Binlerce adayı yakından ilgilendiren KPSS tercih işlemleri ais.ösym.gov.tr adresi üzerinden gerçekleştirilebiliyor.

KPSS tercihleri yapılırken nelere dikkat edilmeli KPSS nitelik kodları

KPSS tercih işlemleri başladı. ÖSYM tarafından 11 Aralık tarihinde yayımlanan KPSS tercih kılavuzunun ardından adaylar kendileri için belirlenen eğitim düzeyi ve girdikleri sınavlara göre tercih işlemlerini gerçekleştirebilecek. 11-20 Aralık tarihleri arasında alınacak olan KPSS tercihleri ais.ösym.gov.tr adresi üzerinden TC kimlik numarası ve şifre girildikten sonra yapılabilecek

Haberin Devamı

NİTELİK KODLARINA DİKKAT!

ÖSYM tarafından yayınlanan tercih kılavuzunda Lisans, Önlisans ve Ortaöğretim mezunlarına özel kılavuzlar ayrı olarak yayınlandı. Her mezuniyet bölümü için oluşturulan farklı kadrolara adaylar belirlenen tercih kılavuzlarını inceledikten sonra başvuru yapabilecek. Adayların dikkat etmesi gereken bir diğer husus ise Nitelik kodları.

ÖSYM nitlelik kodlarınıda belirlenen mezuniyet derecesine göre ayrı bir şekilde yayımladı. Tercih yapılacak olan bölüm için istenen Nitelik Kodlarını taşıyan adaylar o bölüm için tercih yapabilecek. Nitelik kodunu taşımadığı halde başvuruda bulunan adayların başvuruları dikkate alınmayacak

KPSS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

KPSS tercih işlemleri belirlenen mezuniyet derecelerine göre oluşturulan tablolar incelendikten sonra ais.ösym.gov.tr adresi üzerinden TC kimlk numarası ve şifre girildikten sonra gerçekleştirilebilecek.

Haberin Devamı

2018/2 TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ