Gündem KPSS tercih sonuçları açıklandı! KPSS 2017/2 sonuçları

KPSS tercih sonuçları açıklandı! KPSS 2017/2 sonuçları

05.12.2017 - 11:19 | Son Güncellenme:

KPSS sonuçları erişime açıldı. 14-23 Kasım tarihleri arasında tercih yapan binlerce memur adayı için sonuçlar az önce belli oldu. KPSS tercih sonuçları ÖSYM sonuç açıklama sayfasından sorgulanıyor.

KPSS tercih sonuçları açıklandı KPSS 2017/2 sonuçları

Ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyinde sınava girenler 14-23 Kasım tarihleri arasında tercihlerini yaptı. KPSS tercih sonuçları, ÖSYM’nin aday işlemleri sisteminde açıklandı. Tercih yapanlar, aday şifreleri ve T.C. kimlik numaraları ile sonuçlarını öğrenebilecekler. Yerleştirme sonuçları ile ilgili adaylara, kurumlara postayla belge gönderimi yapılmayacak.

Haberin Devamı

PSS-2017/2 Tercih Kılavuzunda yer alan Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar, yerleştirme sonuçlarına T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile 6 Aralık 2017 tarihinde saat 15:20'den itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden erişilebilir.

KPSS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KPSS 2017/2 tercih sonuçlarına göre yerleştirme yapılacak hizmet sınıfları;
- Genel İdare Hizmetleri Sınıfı 426 kişi
- Teknik Hizmetler Sınıfı 297 kişi
- Yardımcı Sağlık Hizmetleri Sınıfı 127 kişi
- Avukatlık Hizmetleri Sınıfı 41 kişi
- Yardımcı Hizmetler Sınıfı 7 kişi

YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?

Yerleştirme işlemleri, ÖSYM tarafından merkezi olarak yapılacak. Aynı puana sahip adaylar varsa mezuniyet tarihi önce olana öncelik verilecek. Mezuniyet tarihinin de aynı olması durumunda yaşı büyük olan öncelik kazanacak.
Kadro ve pozisyonlar için gerekli şartların adaylar tarafından taşınıp taşınmadığı kontrol edilecek. Kılavuzda yer alan şartları taşımadığı halde tercihte bulunanların, tercihleri iptal edilecek. Yerleştirme işlemlerinde adayın puan ve tercih sırasına bakılacak. Birinci tercihine yerleşemeyenler ikinci tercihine, ikinci tercihine yerleşemeyenler üçüncü tercihine yerleştirilmeye çalışılacak. Son tercihinde de seçilmeyen adaylar, yerleşememiş olacak.
Bir kadro ya da pozisyona yerleştirilen aday, doğrudan yerleştiği kuruma başvuru yapacak. Başvuru için gerekli olan evraklar da atanan kurum veya kuruluştan öğrenilecek.

Haberin Devamı

KPSS 2018 NE ZAMAN YAPILACAK?

Tercih sonuçlarında yerleşemeyen adaylar, 2018 yılında yapılacak KPSS’ye girecek. 2018 yılı sınav takvimine göre; KPSS Lisans 22 Temmuz’da düzenlenecek. Başvurular, 10-21 Mayıs tarihleri arasında alınacak. Sınavın sonuçları ise 31 Ağustos tarihinde ilan edilecek.

KPSS Alan Bilgisi 28-29 Temmuz tarihlerinde yapılacak. KPSS ÖABT oturumu da 5 Ağustos’ta yapılacak.
KPSS ön lisans başvuruları 8 Ağustos-12 Eylül tarihleri arasında alınacak. Sınav, 4 Kasım tarihinde gerçekleştirilecek.
2018 KPSS Ortaöğretim, 7 Ekim 2018 tarihinde düzenlenecek. Sınav için başvurular, 3-19 Temmuz tarihleri arasında alınacak. Sınavın sonuçları, 8 Kasım’da açıklanacak.