Gündem ÖSYM açıkladı: KPSS 2018/2 tercih işlemleri tarihi belli oldu!

ÖSYM açıkladı: KPSS 2018/2 tercih işlemleri tarihi belli oldu!

10.12.2018 - 11:59 | Son Güncellenme:

KPSS 2018/2 tercih işlemleri ile ilgili binlerce adayı ilgilendiren müjdeli haber geldi ve ÖSYM KPSS tercih işlemleri tarihini açıkladı. Peki KPSS tercih işlemleri ne zaman başlayacak? İşte ayrıntılar...

ÖSYM açıkladı: KPSS 2018/2 tercih işlemleri tarihi belli oldu

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen KPSS lisans, önlisans ve ortaöğretim sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından binlerce adayın hayalini kurduğu memurluk için adaylar şimdilerde KPSS 2018/2 tercihlerinin ne zaman alınacağını merak etmeye başladı. ÖSYM adayların heyecan içinde beklediği KPSS tercihlerinin alınacağı tarihi işlem takvimi üzerinden duyurdu. Peki 2018/2 KPSS tercihleri ne zaman alınacak?

Haberin Devamı

KPSS TERCİHLERİ NE ZAMAN ALINACAK? ÖSYM DUYURDU

KPSS 2018/2 tercih işlemleri ÖSYM işlem takvimine göre 11-20 Aralık tarihleri arasında alınacak. KPSS tercihleri için adaylar ÖSYM tarafından yayımlanacak olan tercih kılavuzuna göre belirtilen tarihler arasında tercih işlemlerini gerçekleştiricek.

YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?

Yerleştirme işleminde adaylar puanlarına ve tercih sıralarına bakılmak suretiyle kadro ve pozisyonlara yerleştirileceklerdir. Daha yüksek puanlı adaylar yerleştiği için birinci tercihine yerleşemeyen bir aday ikinci tercihine, ikinci tercihine yerleşemeyen aday üçüncü tercihine yerleştirilmeye çalışılacak, yerleştirme işlemi bu şekilde devam edecektir. Bir adayın son tercihine de daha yüksek puanlı adaylardan biri yerleştirildiği takdirde bu aday herhangi bir kadro veya pozisyona yerleşememiş olacak.