Gündem KPSS tercih sonuçları neden açıklanmadı? (ÖSYM KPSS tecihleri ne zaman açıklanır?)

KPSS tercih sonuçları neden açıklanmadı? (ÖSYM KPSS tecihleri ne zaman açıklanır?)

04.01.2017 - 09:42 | Son Güncellenme:

Milyonlarca Lisans, Önlisans ve Ortaöğretim mezununun merakla beklediği 2016 KPSS tercih sonuçları açıklandı mı? sorusu için ÖSYM'den henüz bir açıklama yapılmadı. Tercih sonrası 15 gün içinde açıklanması beklenen KPSS tercih sonuçları ile ilgili son gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz. Peki 2016/2 KPSS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

KPSS tercih sonuçları neden açıklanmadı (ÖSYM KPSS tecihleri ne zaman açıklanır)

KPSS tercih sonuçları ile ilgili heyecanlı bekleyiş sürüyor. Lisans, Önlisans ve ortaöğretim mezunlarının girdiği ÖSYM 2016 KPSS sınavı tercih sonuçları büyük merak konusu oldu. ÖSYM tarafından resmi bir açıklama gelmedi. Ancak KPSS tercih sonuçlarının 13 Ocak 2017 ile 20 Ocak 2017 tarihleri arasında açıklanması bekleniyor...

Haberin Devamı

Üç milyondan fazla kişinin girdiği KPSS açıklanması ile birlikte sınava giren adaylarda tercihlerini 21 Aralık 2016 tarihinde ÖSYM tarafından yayınlanan tercih kılavuzuna bağlı olarak yapmaya aynı tarih üzerinden başladı. Bununla birlikte KPSS tercihlerinde göze çarpan çeşitli unsurlarda vardı. Adaylar tercih kılavuzunun yayınlanması ile birlikte hem sınav esnasında çözdükleri sorulara hem de bu soruların yanıtlarına erişme imkânı buldu. Tercih yapmak isteyen adayların ise tek yapması gereken şey www.osym.gov.tr sitesine gitmek ve bu bölümde yer alan “Yakındakiler” kısmı üzerinden bölümünden “KPSS 2016/” Devlet Personel Başkanlığı Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kadro ve Pozisyonlarına 2. Yerleştirme bölümüne giderek tercih kılavuzunda belirtilmiş olan şartlara göre tercihlerini listelemek ve “Tercih Yap” butonuna tıklamaktı.

ÖSYM SONUÇ SORGULAMA ve DUYURU EKRANI

Haberin Devamı

KPSS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

21 Aralık 2016 tarihinde saat 10:00’da başlayan Kamu Personeli Seçme Sınavı tercihleri 30 Aralık 2016 tarihinde saat 23:59’da sona erdi. Tercihlerini kılavuzda belirtilen şart ve koşullara göre yapan adayların artık tek beklediği şey KPSS tercih sonuçlarının açıklanması.

KPSS TERCİHLERİNDE NELERE DİKKAT EDİLMESİ GEREKİYORDU?

KPSS tercihleri yukarıda da belirtildiği gibi 21 Aralık 2016 ve 30 Aralık 2016 tarihleri arasında yapıldı. Bu dönemden sonra yapılmak istenen KPSS tercih başvuruları da sistem tarafından otomatik bir şekilde reddedildi. 30 Aralık 2016 tarihinde saat 23:59’dan sonra yapılmak istenen tüm tercih başvuruları iptal edildi.

Bununla birlikte adayların tercih yapmak isterken dikkat etmesi gereken çeşitli şeyler vardı. Genellikle bu konuda hevesli olan ve bir an önce bir işe girmek isteyen adayların bir an önce tercihte bulunmak isterken yaptıkları birtakım hataları görmek mümkün. Esasında adayların KPSS tercihlerini yaparken sakin olmaları ve elde ettikleri sonuçlar ile başvurmak istedikleri yerlerin koşullarına bakmaları ve kendi vasıflarını da dikkate alarak buna göre bir tercihte bulunması gerekiyordu. Adayların sınav sonuçlarına, puanlarına ve aldıkları sıramalar ile birlikte bugüne kadar başvurmak istediği alanda bir deneyimi olup olmadığını da tespit etmesi gerekiyor. Aksi taktirde bu aday işe girmeyi başarsa bile bilmediği bir konuda pek fazla tutunmayı başaramayabilir.

Bu bir yana KPSS tercihleri yapılırken başvurulmak istenen kamu kurum ve kuruluşları tarafından istenen ve beklenen bazı koşullara rastlamakta mümkündü. Bu koşullar her bir kamu kurum ve kuruluşuna göre de değişim gösteriyordu. Birden fazla şart arayan bu kamu kurum ve koşullarından adayların en az birini karşılaması gerekiyordu. Bu nedenle de yakın bir zaman sonra açıklanması beklenen KPSS tercihlerinde beklediğini alamayan adaylar olabilir. Çünkü belirtilen şartları sağlamayan adayların başvuruları bir kenara fırlatılacaktır.

Aynı zamanda adayların tercih yaparken bir, iki ve üç numaralı tablolar üzerinde yer alan tablolardaki nitelik kodlarını inceleyerek bu kodları tercih başvuruları sırasında hazırlayacakları listelere doğru bir şekilde girmesi gerekiyor. Bu aşamada dikkatsiz davranana adayların KPSS tercih sonuçları da bekledikleri gibi olmayabilir.

KPSS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Kamu Personeli Seçme Sınavı tercihlerini yapan adayların akıllarında tek bir soru var. KPSS tercihleri ne zaman açıklanacak? Geçtiğimiz yıllarda KPSS tercihleri 16 ve 25 Kasım tarihleri arasında yapılmıştı. Bununla birlikte tercih sonuçları da 1 Aralık tarihinde adaylar tarafından görüntülenebilir bir halde yayınlanmıştı. Genellikle sınav ve tercih sonuçları açıklama sisteminin hızı giderek arttığı ve bundan dolayı da sınav sonuçlarının ve tercih sonuçlarının giderek daha çabuk açıklandığı için bu yıl da en azından aynı süre zarfı içerisinde KPSS tercih sonuçlarının açıklanması bekleniyor. Geçmiş yıllar üzerinden referans alarak bir hesap yapacak olursak KPSS tercih sonuçlarının 9 Ocak Pazartesi ve 15 Ocak Pazar günleri arasında açıklanmasının muhtemel olduğunu söyleyebiliriz.

KPSS ATAMALARINDA SORUŞTURMA

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi olan ÖSYM tarafında yapılan Kamu Personeli ve Seçme Sınavı yani KPSS sonuçlarına göre yapılacak olan tercihlerde bu yıl güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması yapılmış olma koşulunun eklendiğini de gördük. Eklenen bu hüküm Resmi Gazete’de 30 Ekim tarihinde yayınlanmış olan 676 Sayılı Olağan üstü HAL yani OHAL kapsamında bazı tedbirler alınması hakkında kanun hükmünde kararname ile birlikte devlet kurum ve kuruluşlarına atanacak olan kişiler ile ilgili güvenlik soruşturması ya da arşiv araştırması yapılmış olmak şartı da eklenmiş durumda.

KPSS TERCİH SONUÇLARINA NEREDEN BAKILACAK?

Kamu Personeli Seçme Sınavı tercih sonuçlarına bakmak isteyen adayların tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından https://sonuc.osym.gov.tr sitesine gitmesi ve burada yer alan yapmış olduğu KPSS yıl ve dönemine göre tercih sonuçları bağlantısına tıklamaları gerekiyor. Ardından T. C. Kimlik numarası ya da bu kişi yabancı uyruklu ise yabancı uyruklu numarasını girmeli ve aday şifresini de girerek ilgili KPSS tercih sonuçlarına ulaşması gerekiyor.