Siyaset Kraliçe ve Başbakan May ile görüşecek

Kraliçe ve Başbakan May ile görüşecek

13.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Kraliçe ve Başbakan May ile görüşecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün 3 günlük İngiltere seyahatine başlayacak. Erdoğan’ın ziyareti kapsamında resmi görüşmelerin yanı sıra birçok yatırımcı ile de bir araya gelmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Yedincisi gerçekleşecek, “Türk-İngiliz Tatlı Dil Forumu”nda Türkiye ile İngiltere arasındaki ikili ilişkilerin geliştirilmesi, siyaset, ekonomi, kültür, medya alanlarında diyalogu kapsayacak şekilde zenginleştirilmesi için yapılması gerekenler ele alınacak. Erdoğan, forumun dışında Buckingham Sarayı’nda İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth ile de görüşecek. Erdoğan, Başbakan Theresa May ile de bir araya gelecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kraliçe ve May ile yapacağı görüşmelerde Türkiye-İngiltere ilişkilerinin yanı sıra ABD yönetiminin bölgeyi etkileyen son kararı, Suriye’deki son durum, Kıbrıs’taki gelişmeler, DAEŞ, PYD-YPG, FETÖ, PKK gibi terör örgütleriyle ortak mücadele, Kapsamlı Ortak Eylem Planı (KOEP) gibi başlıklar değerlendirilecek. Erdoğan’ın dünyanın saygın düşünce kuruluşlarından Chatham House’da bir konuşma yapacağı da ifade edildi.

Haberin Devamı

Ticari anlaşmalar

Ziyaret kapsamında yapılacak görüşmelerde İngiltere’nin Brexit kararı sonrası iki ülke arasında 16 milyar dolar olan ticaret hacminin artırılarak 20 milyar dolara çıkarılması, enerji ve savunma alanında işbirliğinin geliştirilmesi için atılacak adımlar konuşulacak. İki ülkenin ortak adım attığı “Milli Uçak” için atılan son adımlar da görüşmelerde değerlendirilecek.

Mahathir’i tebrik etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malezya’daki genel seçimlerin galibi olan eski Başbakan Mahathir Muhammed’i telefonla aradı. Erdoğan, seçim galibiyetinden dolayı tebriklerini ilettiği Mahathir Muhammed’e Başbakanlık görevinde başarılar diledi. İki lider, görüşmede, Türkiye-Malezya arasındaki ikili ilişkileri daha da geliştirmenin önemini vurguladı. -ANKARA Milliyet