Krem şantili poğaça tarifi
Pastanedekileri aratmayacak yumuşaklıkta ve lezzette, tadı daha önce yaptıklarınıza hiç benzemeyen nefis krem şantili poğaça tarifi... Krem şantili poğaçayı denemediyseniz hemen deneyin. Zira daha önce tattığınız poğaçalara hiç benzemiyor. Peki krem şantili poğaça nasıl yapılır?
Malzemeler
1 margarin
1 bardak süt
1 paket yaş maya
1 paket krem şanti
1 tatlı kaşığı tuz
2 yumurta
Un
Krem Şantili Poğaça Nasıl Yapılır?
Oda sıcaklığında margarine soğuk süt, maya, krem şanti ve tuz ekleyin.
İki yumurtadan birinin sarısını üzerine sürmek için ayırıp ekleyin.
Yavaş yavaş un ilave ederek yoğurmaya başlayın.
Kıvam aldıktan sonra yarım saat dinlendirin.
Sonra poğaçalarınıza şeklini verip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
20 dakika da tepside beklettikten sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiştirin.
180 derecede önceden ısıttığınız fırında pişirin.
Afiyet olsun!