Geri Dön

Krem şantili poğaça tarifi

Pastanedekileri aratmayacak yumuşaklıkta ve lezzette, tadı daha önce yaptıklarınıza hiç benzemeyen nefis krem şantili poğaça tarifi... Krem şantili poğaçayı denemediyseniz hemen deneyin. Zira daha önce tattığınız poğaçalara hiç benzemiyor. Peki krem şantili poğaça nasıl yapılır?

Krem şantili poğaça tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 margarin
1 bardak süt
1 paket yaş maya
1 paket krem şanti
1 tatlı kaşığı tuz
2 yumurta
Un

Krem Şantili Poğaça Nasıl Yapılır?

Oda sıcaklığında margarine soğuk süt, maya, krem şanti ve tuz ekleyin.

İki yumurtadan birinin sarısını üzerine sürmek için ayırıp ekleyin.

Yavaş yavaş un ilave ederek yoğurmaya başlayın.

Kıvam aldıktan sonra yarım saat dinlendirin.

Sonra poğaçalarınıza şeklini verip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.

20 dakika da tepside beklettikten sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiştirin.

180 derecede önceden ısıttığınız fırında pişirin.

Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber