Estetik Kremler gençlik getiriyor!

Kremler gençlik getiriyor!

27.03.2008 - 00:00 | Son Güncellenme:

Kozmetik dünyası bize sonsuz gençliği verecek mucizenin peşinde koşuyor ve her geçen gün yepyeni ürünler piyasadaki yerini alıyor.

Kremler gençlik getiriyor
Elif Nazlı Duran

Peki, sadece krem kullanarak taze ve mükemmel bir cilde kavuşmak mümkün mü?

Haberin Devamı
Cildimiz neden yaşlanıyor? Bu sorunun yanıtı tam olarak verilmiş olmasa da en iyi bilinen şey yaşlanma sürecinde sadece genetik faktörlerin rol oynamadığı. Yaşlanmayı tetikleyen faktörler arasında UV ışınları, hava kirliliği, stres ve sigara gibi etkenler de var. Serbest radikallerin saldırıları da erken yaşlanmada önemli bir sebep. Serbest radikaller, vücudun yaklaşık 100 trilyon hücresi tarafından sürekli üretiliyor.

Kozmetik dünyası özellikle kadınların korkulu rüyası olan yaşlanma sürecini biraz daha erteleyebilmek için tüm hünerlerini ortaya koyuyor. Özellikle bazı ürünler var ki bunlar, özel formülleri ve fiyatlarıyla dikkat çekiyorlar. Peki gerçekten işe yarıyorlar mı? Yoksa kremler bir gün cilt gençleştirme amaçlı yapılan estetik operasyonların yerini mi alacak? Bu soruların yanıtlarını araştırdık.

Kırışıklar yaşlanma sürecinin doğal bir parçası ve bu hücrelerimizin içinde gerçekleşiyor. Belirli bir yaştan sonra cildin alt tabaklarında kolajen kaybı başlıyor, cilt hücreleri yıpranmış hücreyi onarmak için bölündükçe içindeki DNA azalıyor. Ve bu DNA’yı onarmak pek de kolay bir iş değil. Ama uzmanlar düzenli olarak nemlendirici kullanmanın yararının inkâr edilemez olduğunu belirtiyorlar.

Cildin üst katmanlarını soyan ve asit içeren ürünler de var ancak bunların bir takım yan etkileri olabiliyor ve mutlaka bir uzman tarafından reçeteyle önerilmeleri gerekiyor. Kırışıklarından kurtulmak isteyenlerin, kozmetiklerin işe yaradığını ancak tek başlarına mucizevî etkiler yaratamayacaklarını asla unutmamalı.

Haberin Devamı
Pahalı krem mucize mi?

Güneşten korunmak, sigara içmemek ve alkol tüketimine dikkat etmek cilt güzelliğini uzun süre korumak isteyenlerin ilk yapması gerekenlerden. Kozmetik bir ürünün diğerine göre daha pahalı olması her zaman daha etkili maddeler içerdiği anlamına gelmiyor. Marketlerde satılan ve gerçekten çok kaliteli olan markalar da var. Fiyatlarının uygun olması bir pazarlama stratejisi. Yani fiyatı uygun olan ve markette satılan bir ürünle fiyatı daha pahalı olan ve parfümeri de satılan bir ürünün içindeki maddeler benzeyebiliyor. Ancak ürünlerin pahalı olmasının nedeni sadece ambalajları ve reklâmlarında boy gösteren ünlüler değil. Bu ürünler için birçok laboratuvar testleri yapılıyor ve ortaya çıkarılmaları için de çok uzun bir dönem geçiyor. Ayrıca bu ürünlerin içinde elde etmesi çok güç olan maddeler bulunuyor.

Kendileri küçük, iddiaları büyük!


Kırışıklara, lekelere karşı etkili

OHT Peptide 3’ün, formülündeki 3 Ana peptide kombinasyonu ile kırışıklıkların, sonradan oluşmuş lekelerin ve yara izlerinin giderilmesine yardımcı olduğu söyleniyor. Ürünün içeriğinde yer alan peptidler cilt hücrelerini daha fazla kolajen üretmesi için harekete geçiriyor.

Cildi yeniliyor

Kinerase  profesyonel cilt bakım serisi  mavi anemon çiçeğinden elde edilen ve bitkilerin büyüme faktörü olan “kinetin” içeriyor. İnsan vücudunda da bulunan bu madde, çalışmayan hücreleri çalışmaları için uyarıyor. Ürünün, ince çizgileri kırışıklıkları gözle görülecek kadar gerilettiği söyleniyor.

Lifting yapıyor

Vichy LiftactivPro Serum’un cilde anında, yüzde 22 oranında sıkılık verdiği ve lifting etkisi yarattığı belirtiliyor. Vichy uzmanlarının verdiği bilgiye göre,  sıkılık kazanan cilt daha genç, daha aydınlık ve daha pürüzsüz görünüyor. 1 ay sonunda kırışıklıklar da yüzde 23 oranında azalıyor.

Cilt dokusunu mükemmelleştiriyor

Lancome Primordiale Cell Defense Serum’un, cildin yaşlanmasına neden olan serbest radikallerin yüzde 99’unu durdurduğu ve böylelikle oksidasyon ve yaşlanmaya karşı savaştığı belirtiliyor. Lancome uzmanları, ürünün, fark edilir şekilde cilt dokusunu pürüzsüzleştirip, mükemmelleştirdiğini ve kırışıkları giderdiğini belirtiyor.

Güçlü antioksidan içeriyor

Zeytin yaprağı konsantresi ve saf zeytinyağı ekstreleri içeren Biotherm Age Fitness Power 2,  sadece 8 gün içinde ince kırışıkları fark edilir şekilde azaltabileceğini iddia ediyor. Zeytinağacının güçlü antioksidan özlerini içeren ürünün, cilde daha  parlak bir görünüm verdiği belirtiliyor.

Yorgunluk belirtilerini azaltıyor

Visifirm; gözlerde oluşan koyu halkalara, kırışıklıklara ve gözaltı şişkinliklerine karşı Puffy Eye Relief’i öneriyor. Kremin ciltte stres, uykusuzluk, yaşlanma ve yorgunluk belirtilerini azalttığı söyleniyor.

En iyi krem hangisi?

Uzmanlar bu soruyla çok sık karşılaştıklarını ve yanıtlarının çoğu zaman “Sizi en çok mutlu eden ürünü” şeklinde olduğunu söylüyorlar. Çünkü aynı üründen herkes aynı sonucu alamıyor. Cilt yapısı, cildin hassaslığı ve daha pek çok faktör üründen alınan sonucun kişiye göre farklılık göstermesine neden oluyor. Yani denediğiniz birkaç ürün arasında sizi en çok memnun edene sadık kalmanız en iyisi. Ayrıca ürün seçiminde de arkadaş tavsiyesinden çok bir uzmana danışarak hareket etmelisiniz.

İlk ben gördüm

Ayaklar için  komple bakım

Babor ayak bakımı için geliştirdiği yeni “Feetness” serisinde yer alan ürünleriyle her türlü ihtiyaca cevap veriyor. Ürünlerde temel içerik maddesi olarak okaliptüs yağı ve selvi yağı kullanılmış ve en önemli özellikleri kan dolaşımını dolaşımı hızlandırmaları ve cildin yenilenmesini tetiklemeleri. Ayak maskesi - 56 YTL,  Ayak banyosu  47 YTL, Ayak peelingi 75 YTL

Haberin Devamı
Cilde oksijen takviyesi

Germaine de Capuccini’nin ünlü cilt bakım serisi Excel Therapy O2 yenilendi. Excel Therapy O2’nin yapısında bulunan Sitokin karışımı ve nano lipid bileşenleri, cilt yaşlanmasına karşı akıllı cilt bakım sistemi sunuyor. Ürün cildin oksijen tutma kapasitesini artırıyor ve savunma mekanizmasını güçlendiriyor.

Organik parlaklık kaynağı

Organik ürünleriyle tanınan Philip B.’den saçlar için harika bir bakım ürünü! Fındık, ceviz, fıstık, susam, badem, jojaba, zeytin yağı, ylang ylang, lavanta, ıtır yağı, gardenya yağı içeriyor ve saça ışıltı katıyor, sağlıklı bir görünüm kazandırıyor. 60 ml 46 YTL

Fön saçlarınızı yıpratamayacak

Organik meyve özlerinden oluşan Organix’in Shea Butter serisinden Fön Öncesi Koruma ve Bakım Balsamı saçlarınızın fön ve diğer saç şekillendirici aletlerinden yıpranmasını engelliyor. Artık saçlarım fön, saç maşası ve diğer ısı veren şekillendiriciler yüzünden yıpranacak diye üzülmenize gerek yok. 29,5 YTL

Çok boyutlu ruj

Güçlü nem tutma özelliğine sahip üzüm çekirdeği yağı ile omega 6, omega 7   ve omega 9 yağ asitlerinin birleşimiyle dudakları koruyan Flormar Multidimensions Ruj aynı zamanda gelişmiş pigment teknolojisinin sağladığı kristal parlaklık sayesinde dolgun dudakların cazibesini ön plana çıkarıyor. 6 farklı renk seçeneği mevcut...  8.70 YTL

Haberin Devamı
Dişler daha beyaz

Swissdent Xstain, sigara, çay, kahve ve kırmızı şarap kullanımından dolayı diş rengi bozulan herkese tavsiye edilen bir diş macunu. Ürünün sadece 3-4 haftalık kullanım sonrasında bile parlak beyaz dişler sağlayabildiği söyleniyor. 36 YTL

Yazarlar