Haberler Bilgi Krep tarifleri Krep tarifleri Birbirinden farklı tariflerle krep sadece sabah kahvaltılarında değil günün her saati tercih edilebilir. İşte iç harçlarıyla tadına doyum olmayacak krep tarifleri 1 Ispanaklı krep malzemeleri: 1 yumurta 1 tatlı kaşığı tuz 1 bardak süt 1 bardak haşlanıp robottan geçirilmiş ıspanak 4 kaşık un Yarım çay bardağı sıvı yağ Arasına: Krem peynir Salam Ispanaklı krep hazırlanışı: Ispanakları ve diğer malzemeleri karıştırıp boza kıvamında bir karışım elde edin. Krep tavasını yağlayıp krepleri pişirdikten sonra içine krem peynir sürüp salam dizin. Rulo yapıp kürdan batırın. 2 Kıymalı krep malzemeleri: 3 bardak süt 3 bardak un 2 yumurta Tuz İç harcı için: Yarım kilo kıyma 1 soğan 1 biber 1 domates 1 havuç 3 diş sarımsak Yarım kaşık salça Yarım bardak bezelye Kaşar rendesi Pulbiber, karabiber, tuz Sıvıyağ Kıymalı krep hazırlanışı: İşe krepleri yaparak başlayın. Hamurdan 1 kepçe alıp krep tavasında arkalı önlü pişirin. Bir tavada kıymalı sos için küp küp doğradığınız havuçları yağda soteleyin. Soğanları ve biberi ekleyin sotelemeye devam edin. Domates, sarımsak, salça ve kıymayı ekleyin. Altını kapatmaya yakın bezelyeyi ekleyip harcı kenara alın. Krepleri içine harcı koyup sarın. 200 derecelik fırında kaşarlar eriyene kadar pişirin. 3 Sebzeli krep malzemeleri: 1 yumurta Yarım çay bardağı süt 2,5 kaşık un 1 tatlı kaşığı nane Karabiber, tuz İç harcı için: 1 küçük domates 1 yeşil biber 1 kırmızı biber 1 küçük soğan Zeytin Peynir Maydanoz Zeytinyağı Sebzeli krep hazırlanışı: İç harcı için malzemeleri küçük küçük doğrayın. Tavaya zeytinyağı koyup soğanı kavurduktan sonra diğer malzemeleri de ekleyip kavurun. Krep için malzemeleri çırpıp istediğiniz kalınlıkta pişirin. Pişen kreplerin içine harcı koyup isteğe göre üzerine peynir ekleyin. Kenarlardan kapatıp kürdan batırın. 4 Beşamel soslu tavuklu krep malzemeleri: 6 çay bardağı süt 10 kaşık un 2 çay kaşığı tuz 1 bardak kaşar rendesi İç harcı için: 1 paket tavuk göğsü 3 kaşık sıvı yağ Yarım bardak sıcak su 2 soğan 2 biber Maydanoz 1 kaşık salça 1 kaşık soya sosu Karabiber, tuz Beşamel sosu için: 2 bardak süt 2 kaşık un 2 tatlı kaşığı tereyağı Muskat, tuz Beşamel soslu tavuklu krep hazırlanışı: Tavukları jülyen doğrayıp suyunu çekene kadar pişirin. Sıvı yağ ekleyin. Yağ ısınınca soğan ve biberi kavurun. Sıcak suda eritilen salça, karabiber ve tuz ekleyip pişmeye bırakın. En son maydanoz ekleyin. Krep için süt, un ve tuzu çırpın ve pişirin. Beşamel sos için, süt ve unu bir tencereye alın, muskat ve tuz ekleyip devamlı karıştırarak kaynatın. Piştikten sonra tereyağını ekleyin. Kreplerin arasına iç harçtan koyup sarın. Üzerine beşamel sos ve kaşar döküp önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin. krep tarifleri krep nasıl yapılır