Teknoloji Kripto Ruble geliyor! Rusya kendi kripto parasını üretecek

Kripto Ruble geliyor! Rusya kendi kripto parasını üretecek

17.10.2017 - 18:05 | Son Güncellenme:

Rusya İletişim Bakanı Nikolay Nikiforov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kapalı bir toplantıda ülke için kripto para, diğer bir deyişle kripto Ruble geliştirilmesi talimatı verdiğini söyledi. Rusya böylece, resmi kripto para geliştiren ilk ülke olacak.

Kripto Ruble geliyor Rusya kendi kripto parasını üretecek

Rusya İletişim Bakanı Nikolay Nikiforov, Moskova'da kapalı bir toplantıda kendilerine kripto para geliştirilmesi yönünde talimat verdiğini duyurdu.

Haberin Devamı

Bu karar, Putin'in geçen hafta Merkez Bankası'na kripto paralar konusunda ‘gereksiz engeller' oluşturulması yönünde talimat vermesinin ardından geldi.

Nikiforov, "CryptoRuble" ya da "Kripto Ruble'yi yalnızca basit bir nedenden faaliyete geçireceğimizi kendimden emin bir şekilde açıklıyorum. Zira biz bunu yapmazsak, 2 ay sonra Avrasya Ekonomik Topluluğu'ndaki komşularımız yapacak" dedi.

Nikiforov, kripto Ruble'nin geliştirilmesinin de çok zaman almayacağını belirtti.

Rusya ayrıca böylece kendi resmi kripto parasını çıkaran ilk ülke olacak.
İnternet üzerinden dolandırıcılığı önlemek için devlet kontrolü ile kullanılacak para devlet tarafından düzenlenip izlenecek.

Kripto Ruble istenilen an gerçek Ruble ile değiştirilebilecek. Kullanıcı, sahibi olduğu Kripto Ruble'nin kaynağını açıklayamazsa para üzerinden yüzde 13'lük vergi tahsil edilecek.

Haberin Devamı

Rusya'da daha önce de hükümetle işbirliği ile kripto para geliştirme girişimleri olmuştu. Sözgelimi Rusya Yenilikçi Teknolojiler Araştırma Enstitüsü, 2008 yılında Satoshi Nakamoto tarafından deneysel olarak başlatılan ve herhangi bir merkez bankası, resmi kuruluşla ilişiği olmayan sanal para Bitcoin'in bir benzeri olan RuCoin'i geliştirmişti. Halihazırda uluslararası ticaret platformlarında yer alan RuCoin'in geliştirileri 200 bin dolardan fazla yatırım çekmişti.

Nikiforov, ayrıca kripto Ruble'nin çıkarılmasının ardından diğer kripto para birimi madenciliklerinin yasaklanacağını da ekledi.

Öte yandan Rusya Ekonomik Kalkınma Bakan Yardımcısı Oleg Fomiçev, kripto Ruble'nin yalnızca ülke içi pazarlarda dolaşmasının bir anlamı olmadığını belirterek, uluslararası pazarlara da sokulacağını söyledi.