Konut Kristal Kule Yunanlar'ın Oldu

Kristal Kule Yunanlar'ın Oldu

18.03.2014 - 10:38 | Son Güncellenme:

Kristal Kule 303 milyon euroya Finansbank’ın oldu

Kristal Kule Yunanların Oldu

Finansbank'ın sahibi Yunan NBG, Soyak Holding iştiraki Koru Gayrimenkul’ün Büyükdere Caddesi üzerinde inşa ettiği Kristal Kule’yi KDV dahil 303 milyon euroya satın aldı. Satış işlemi Türkiye ticari gayrimenkul piyasasında bugüne kadar gerçekleşmiş en büyük ofis binası alım-satım işlemi olarak biliniyor.

Haberin Devamı

Kristal Kule 303 milyon euroya Finansbank’ın oldu. Taraf'ın haberine göre Finansbank, Soyak Holding iştiraki Koru Gayrimenkul’ün Büyükdere Caddesi üzerinde inşa ettiği Kristal Kule’yi KDV dahil 303 milyon euroya satın aldı. Soyak Holding iştiraki Koru Gayrimenkul Yatırım’ın 4.Levent’de inşa ettiği Kristal Kule ofis binasını, Finansbank Genel Müdürlük binası olarak kullanılmak üzere satın aldı.

Yaklaşık 100 bin metrekare inşaat alanı ve 60 bin metrekare kullanım alanına sahip Kristal Kule, Büyükdere Caddesi üstünde, 2. Köprü bağlantı yolu çıkışında bulunuyor.

Kristal Kule’nin satışı, Finansbank ve Koru Gayrimenkul arasında 2013 yılında imzalanan satış vaadine istinaden, Şubat 2014’de inşaatın tamamlanmasının ardından gerçekleşti.

Haberin Devamı

KDV dahil 303 milyon euro satış fiyatı ile gerçekleşen işlem, Türkiye ticari gayrimenkul piyasasında bugüne kadar gerçekleşmiş en büyük ofis binası alım-satım işlemi olarak biliniyor.

DTZ Pamir ve Soyuer, bu işlemde Finansbank’ın tek yetkili gayrimenkul danışmanı olarak rol aldı.