10.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:
Prof. Dr. Arıcı, kristal halde salata ve yemeklerde kullanılan tuzun erimeden yutulduğunda çok tuz tadı vermediğini ama vücuda girdiğinde çok fazla tuz alındığına dikkat çekti.
Kaya tuzu, sofra tuzu, himalaya tuzu ve deniz tuzunun yüzde 96’dan yüzde 100’e değişen oranlarda tuz olduğunu kaydeden Prof. Dr. Arıcı, “Tuz sodyum klorürdür, fazla sodyum vücut için zararlıdır. Tuzla birlikte aldığımız fazla sodyum damar sağlığımız başta olmak üzere kalp, beyin, böbrek sağlığımızı olumsuz etkiler. İnsanlara önerim hangi tuzun kullanıldığı değil, ölçülü miktarda tuz tüketmeleridir. Günde 5-6 gram tuz yeterlidir” dedi. l DHA