İkili ilişkilerde iniş çıkışların olması kaçınılmaz bir gerçek. İstemediğiniz durumlarla karşı karşıya kaldığınızda mızmızlanmak, hayata küsmek, sinir krizi geçirmek yerine krizi fırsata çevirmeye ne dersiniz?

Randevuya geç kaldı, seni bekletti, alışveriş sözünü tutmadı, yemek sözünü unuttu, o anda kiminle olduğu konusunda yetersiz açıklama yaptı, sinirine hakim olamadı bağırdı ve benzeri durumlarda kızmakta haklısınız. Ne de olsa elli kere bu konularda daha dikkatli olması konusunda onu uyarmıştınız. Peki dayak arsızı olmuş eşinizin/sevgilinizin daha fazla öfkelenmeniz ile kendini düzeltme ihtimali? Evet, sıfıra yakın. O halde ne yapmak lazım? Haklılığınızın altını bir kere daha çizin ancak anlayışlı davranın ve mevzuyu büyütmeyin. Yapılan yanlışları cebinize CAN olarak koyup devam edin (bakınız: yakartop). Artık sizin de mükemmel olmama lüksünüz var; en az onun kadar gecikebilir, unutabilir, ihmalkar davranabilirsiniz. Ancak tüm bu hataları kasten yapmamak önemli, ilişkimizi devam ettirmeye çalışıyoruz, baltalamaya değil. Ders verme zihniyeti ile hareket ederseniz empati değil antipati kazanırsınız. Sadece elinizden gelenin en iyisini yapın ve geri kalan her şey için kendinizi rahat bırakın, yeterince CANınız var.

Haberin Devamı

Ailesi ile arası açıldı, arkadaşları ile anlaşamadı, işleri yolunda gitmedi, arabası bozuldu, hasta oldu vb. Hayat her an güllük gülistanlık değil. İşte ne kadar olgun, sevecen, cömert ve anlayışlı biri olduğunuzu göstermek için size sınırsız fırsat. Başına bir felaket geldi diye elbette sevinmeyeceğiz ama o güne değin önemi fark edilmemiş bir takım özelliklerimizi sergileme fırsatını da es geçmeyeceğiz. "Bu ay benim maaşım ile idare edebiliriz." "Annenle çok iyi anlaşamıyoruz ama bu konuda o haklı, arayıp gönlünü alman gerekiyor." Kötü günler geçer, gösterdiğiniz cana yakınlık unutulmaz.

Çok iddialı olduğu bir konuda kaybetti. Geri kalan herkes gibi "Ben sana söylemiştim!" demek yerine üzüntüsünü paylaşmayı deneyin. "Olabilir, hayatta her şey mümkün. Kazanmak bir olasılıksa kaybetmek de bir o kadar doğal." Zor anlarda sergilediğiniz tavırlar sizi özel kılan. Özel olmak istiyorsanız herkes gibi davranmayın.

Haberin Devamı

Güzel baktığınız güzel gördüğünüz bir hafta olsun.

Sibel ŞENGÜL