Gündem Kronik hastalara akıllı eczaneler

Kronik hastalara akıllı eczaneler

13.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türk Eczacıları Birliğince (TEB) pilot olarak başlatılan, Sağlık Bakanlığı ile iş birliği sonrasında ülke genelinde yaygınlaştırılacak “Smart Eczane” projesiyle, astım, KOAH gibi kronik hastalıkları bulunanlara gelişmiş danışmanlık hizmeti verilecek, hastaların ilaç takipleri gerçekleştirilecek.

Kronik hastalara akıllı eczaneler

TEB Genel Sekreteri Arman Üney, gelişmiş danışmanlık hizmeti verilen “Smart Eczane” projesinin 2014’ün sonunda Samsun, Batman, Edirne, Hatay, Antalya, Konya, Eskişehir ve Manisa olmak üzere 8 ilde, 24 eğitici eczacı ve 254 gönüllü eczacıyla pilot olarak başlatıldığını belirtti.
Eczacının, ilaçların yan etkileri, kullanım şekli, ilaç etkileşimleri gibi konularda uzman olduğunu ifade eden Üney, projeyle eczacının asli görevi olan danışmanlığının ön plana çıkarılmak istendiğini vurguladı.
Danişmanlık hizmeti
Üney, eczacıların, alacakları kapsamlı eğitim sonrasında, diyabet, obezite, yüksek tansiyon, kalp-damar hastalıklarına yönelik de danışmanlık hizmeti sunacağını bildirdi. Türkiye’de hizmet veren tüm eczacıların, zaman içinde programa dahil edileceğini ve bunun için gönüllü olduğunu bildiren Üney, “Sağlık Bakanlığının da yer almasıyla birlikte tüm eczaneler bu uygulamaya girecek. Eczanelerin içinde, bu hizmeti verdiklerine dair danışman eczacı ve akılcı eczane uygulamalarına ilişkin sticker bulunacak” ifadelerini kullandı.